Неделя, 28 Май 2023

Четвъртък, 24 Септември 2020 15:54

БСП категорично отхвърли предоставяне на 600 000 лв. на частна фирма в Столична община

Левицата е била категорично против концесионирането на автобусни линии както в комисиите, така и в Столичния общински съвет

 

"Днес в Столичния общински съвет, докато под прозорците на Общината протестиращите искат да сложат край на корумпираното управление на ГЕРБ и да променят веднъж и завинаги мафиотския модел на управление на страната, управляващите от ГЕРБ заедно с присъдружната им ВМРО взеха  поредното лобистко решение в ущърб на жителите на София", отбелязва в своя позиция БСП. 

На заседанието на Столичния общински съвет беше направено поредното "оптимизиране" на транспортната схема на масовия градски транспорт. Всъщност обаче става въпрос за сериозно влошаване на транспортното обслужване в редица квартали и за закриване на нощния транспорт на европейска столица. За сметка на това обаче се дават допълнителни 600 000 лева на година на частен превозвач, който все още стопанисва 16 линии от градския транспорт срещу 135 млн. лева.

От БСП напомнят, че на всички свои форуми и във всички свои решения, се обяви срещу безразборното и лобистко отдаване на концесии на държавно и общинско имущество и дейности в полза на частни оператори. 

"Пускането на две отделни линии по направлението на автобуси 21 и 22 за Войняговци и Подгумер показва двоен стандарт при решаването на съдбата на различните линии в София. От самия доклад на вносителите на тази точка става ясно, че други райони в града имат далеч по-голяма нужда от повишаване на качеството на транспорта, но очевидно ГЕРБ взеха поредното необосновано и лобистко решение. Всъщност процедурата по пускането на тези линии е порочна от самото начало на подписване на договора с фирмата превозвач. Сега договорът с нея остава непроменен, но въпросът е същите ли са линиите и автобусите като обявените в първоначалната обществена поръчка", питат от левицата.

БСП призовава всички общински съветници да не подкрепят повече порочните и лобистки практики на Столичната община и изразява категорична позиция, че партията е била категорично против концесионирането както в комисиите, така и в Столичния общински съвет.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни