Петък, 01 Юли 2022

Неделя, 04 Октомври 2020 09:15

Папа Франциск подписа енциклика, в която изложи визията си за света след Covid-19

Очаква се в много отношения той да синтезира основните приоритети на папата, като призове за повече солидарност с бедните, диалог с различните и грижа за творението на Бог

 

Папа Франциск посети вчера гробницата на св. Франциск от Асизи - първото му пътуване от началото на пандемията, и подписа енциклика, в която изложи визията си за света след Covid, който трябва да бъде изграден върху солидарността, братството и грижата за околната среда, предаде БНР, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Франциск отслужи литургия в криптата на базиликата на свети Франциск. След службата папата покани преводачите на различните издания на енцикликата да се приближат до олтара и подписа текстовете.

Очаква се документът, наречен "Фратели тути", да бъде публикуван днес - на 4 октомври католическата църква отбелязва деня на свети Франциск.

Очаква се в много отношения той да синтезира основните приоритети на папата, като призове за повече солидарност с бедните, диалог с различните и грижа за творението на Бог.

Според папа Франциск коронавирусната пандемия само е потвърдила възгледите му за взаимосвързаността на състоянието на планетата и състоянието на хората.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 04 Октомври 2020 09:15
  Балтов поиска приемането на закон за носене на маски!

  Проф. Балтов заяви, че иска задължително носене на маски на всички закрити места

 • Неделя, 04 Октомври 2020 09:15
  83 нови случая на коронавирус у нас

  83 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 1 191 PCR-теста, което е близо 7% позитивни тестове за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

 • Неделя, 04 Октомври 2020 09:15
  Тестват ефективността на БЦЖ ваксината срещу COVID-19

  Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху служители на първа линия във Великобритания като част от глобален процес за установяване на ефикасността й срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни