Събота, 01 Април 2023

Вторник, 06 Октомври 2020 18:58

Младежкото ДПС ще проведе първата за България партийна онлайн конференция

Младежката организация на ДПС ще проведе националната си конференция чрез видеоконферентна връзка, съобщи за Епицентър.бг Илхан Кючюк.

Събитието ще бъде през ноември, подготовката вече е в ход и е в отговор на епидемиологичната обстановка в страната. "Не можем да съберем толкова много хора на едно място, затова ще бъдем онлайн. Ще има електронна регистрация, гласуване чрез приложение", разкри лидерът на младежката организация на ДПС.

Това ще бъде първата за България партийна конференция онлайн. Младежкото ДПС е проучило опита на други европейски либерални партии, които вече провеждат форумите си по този начин. "Искаме да покажем модерно мислене, да заявим, че рано или късно този машинен вот трябва да се случи", подчерта той. За ДПС е ясно, че трябва да има разяснителна кампания сред техните избиратели, за които сплотеността и личният контакт са водещи и част от традициите. "Заедността като концепция на човешката близост сега се трансформира в контакт с компютъра", коментира Кючюк, който е убеден, че избирателите на ДПС ще приемат и ще свикнат с новите технологии.

В качеството си на евродепутат от групата ДПС/„Обнови Европа“ Илхан Кючук коментира и снощния дебат в ЕП и изрази неудовлетворението си от дискусията.
"Не беше задълбочен и не засегна най-важните проблеми. Превърна се до голяма степен в партийно-политически сблъсък, а трябваше да бъде дебат за състоянието на българската демокрация. Очаквах много по-задълбочен и смислен разговор по ключовите въпроси и по институционалната несъстоятелност на някои от българските институции", заяви той пред Епицентър.бг.  

"Исках да кажа, че България има едно от най-модерните законодателства по отношение на осветляването на медиите, тяхното финансиране и собственици. В закона много ясно е посочено какво подлежи на деклариране в регистъра на Министерството на културата. В интерес на цялото общество е да се знае кои са крайните собствениците на медии и от къде получават финансирането си", посочи още Кючук.

Той обърна внимание и на факта, че ДПС отдава предупреждава, че България не е готова и нямаме ясна идея накъде трябва да водим страната, че не знаем през следващите 5 – 10 години как трябва да изглежда икономиката ни и как обществото ни трябва да изглежда.

"ДПС предложи консенсус по определени национални теми, но някои от политическите сили в българския парламент казаха, че се предлага коалиция срещу народа, а това е криворазбрана идея за национален консенсус“, допълни Кючюк.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Октомври 2020 18:58
  Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите

  Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси. Ние смятаме, че констатацията на Европейския парламент, в частта за основните човешки права и свободи е правилна, но в същото време другите констатации са недостатъчно задълбочени. Ако направим паралел между доклада на ЕК, който е експертен, то по-скоро позицията на ЕП е по-скоро политическа, т.е. получи се сблъсък между лявото и дясното.

 • Вторник, 06 Октомври 2020 18:58
  Йордан Цонев: ГЕРБ е проект на Иван Кръстев и Иво Прокопиев

  Христо Иванов оглавява протеста срещу собствената си реформа“, подчерта политикът от ДПС

   

 • Вторник, 06 Октомври 2020 18:58
  ДПС искат нов шеф за ЦИК

  Нa бaзa oтгoвoритe нa г-н Aндрeeв щe трябвa дa прoмeним рeшeниeтo cи. Нямa кaк c тaкoвa oтнoшeниe дa ce прoизвeдaт чecтни избoри. Тoвa зaяви прeдceдaтeлят нa ПГ нa ДПC Муcтaфa Кaрaдaйъ.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни