Вторник, 05 Юли 2022

Сряда, 07 Октомври 2020 14:26

Борисов обещава и месечни добавки за всички деца догодина

Добавките ще обхванат всички деца до 18-годишна възраст, независимо от доходите на семейството

 

Премиерът Бойко Борисов потвърди чрез пост във Фейсбук, че в бюджета за догодина ще се заложи изплащането на месечни детски добавки за всички семейства с деца до 18-годишна възраст:

"За семействата, които имат едно дете - по 40 лева допълнително, семейства с две деца  - 90 лева, семейства с три деца - 135 лева, всички, независимо от доходите на родителите, така че, мисля, че това е изцяло в полза на хората", съобщава Борисов.

Днес правителството удължи срока на изплащане на компенсациите на работодателите за запазване на заетостта по мярката 60 на 40 до края на годината. От октомври до декември средствата ще се изплащат на базата на осигурителния доход на работниците за месец август.

Борисов коментира чрез видеовръзка пред министрите: "До този момент сме разплатили над 571 милиона, запазили сме над триста хиляди работни места, а с днешната мярка още двеста хиляди, така че това са близо 500 хиляди работни места и по този начин ние ще се опитаме да задържим безработицата около 80 процента, което е пак една от най-добрите като показател в ЕС".

Припомняме, че Борисов три поредни месеца подчертава и допълнителните 50 лева за пенсионерите, които почти всички политически коментатори определят като купуване на време.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни