Сряда, 31 Май 2023

Петък, 09 Октомври 2020 09:01

Владимир Путин покани външните министри на Армения и Азербайджан в Москва

Руският президент Владимир Путин покани външните министри на Армения и Азербайджан на преговори днес в Москва за уреждане на конфликта за Нагорни Карабах.

Това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и Франс прес.

Путин е провел поредица телефонни разговори с президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян. Руският президент призовава за прекратяване на бойните действия в района на нагорно-карабахския конфликт по хуманитарни съображения – за размяна на пленници и на телата на загиналите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

За консултации по тези въпроси с посредничеството на руския външен министър на 9 октомври в Москва са поканени външните министри на Азербайджан и Армения, се казва в съобщението.

При възобновилата се на 27 септември въоръжена конфронтация между арменските сепаратисти в Нагорни Карабах и азербайджанските сили досега, по официални данни, са загинали между 300 и 400 души, в това число около 50 цивилни.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 09 Октомври 2020 09:01
  Миротворецът, или да се „запишеш в историята”

  Преди ден под егидата на Владимир Путин, с посредничеството на един от лидерите в световната дипломация на ХХI век Сергей Лавров, бе постигнато примирие в Нагорни Карабах.

 • Петък, 09 Октомври 2020 09:01
 • Петък, 09 Октомври 2020 09:01
  Нагорни Карабах и Яворов

  Тошко Йорданов/“Студио Хъ“ на „7/8 TV“ направи всичко възможно, за да озапти азербайджанската посланичка, която агресивно шета из нашите медии – с единствената цел да ни внуши, че нейният президент е втори в йерархията на Боговете, веднага след Аллах – тъй че казаното от него за конфликта в Нагорни Карабах е абсолютната истина.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни