Понеделник, 28 Ноември 2022

Сряда, 19 Октомври 2016 14:58

Жена предизвика сбиване заради гола статуя на Клинтън в САЩ

Авторът е изобразил Клинтън в неприятен вид - подута, с непропорционални части на тялото, с отворена блуза и копита, вместо крака

Поставянето на статуя на голата Хилъри Клинтън в един от парковете на Манхатън доведе до сбиване, съобщават медиите.

Статуята е поставена на обществен показ в парка  Боулинг-Грин рано сутринта от 27-годишния художник Антъни Скиоли. Авторът е изобразил Клинтън в неприятен вид - подута, с непропорционални части на тялото, с отворена блуза и копита, вместо крака.

Зад гърба на Клинтън поглежда малко човече, което според замисъла на  Скиоли символизира банкер от Уолстрийт, съобщава ТАСС с позоваване на New York Daily News.

Както отбелязва New York Daily News, след известно време до статуята е дошла жена, която започнала да настоява художникът да я демонтира.

На любителските снимки и видеоклипове, които бързо се разпространяват в социалните мрежи, се вижда как жената напада Скиоли, преобръща статуята и след това сяда върху нея.

Жената се оказала служител в близкия музей, нарича се Нанси. Тя била изключително възмутена от това, което се е случило. "Как е възможно да се поставя това в близост до мястото, където работя? – казва тя пред вестника. - Не съм длъжна да гледам това".

След около три часа след монтирането на статуята в Боулинг-Грин, разположен в близост до Уолстрийт, пристигат служители на реда, които демонтират скулптурата. Както отбелязват в полицията, това се дължи на факта, че инсталирането й не е съгласувано със съответните регулаторни органи и затова е нарушение на закона.

През август статуи на разсъблечения кандидат за президент Доналд Тръмп в пълен ръст се появиха на обществени места в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско, Кливланд и Сиатъл.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни