Понеделник, 28 Ноември 2022

Четвъртък, 20 Октомври 2016 14:34

Това цвете трябва да бъде във всеки дом! Ето защо ...

Според екстрасенсите, мушкатото предпазва от "зли очи", неутрализира всяка негативна енергия в дома.

Мушкатото се смята за талисман, то предпазва къщата от различни нежелани гости и потушава кавгите. Мушкатото прави хората по-толерантни и добри.

Ароматът на цветето облекчава депресията и укрепва нервната система. Ако саксия с мушкато се постави в геопатогенна зона на стаята, растението ще неутрализира всички вредни въздействия.

Мушкатото помага в любовта – цвят на червено мушкато трябва да се подари на любимия.

Листата на  мушкатото съдържат етерично масло, което особено силно се отделя на слънце през лятото. Така растението се защитава от прегряване. Твърди се, че ако мушкатото е на улицата, в горещо и сухо време при залез може да се види светлина над него. Този ефект е от активно отделяните от мушкатото етерични масла.

Листата на  мушкатото не обичат молци, мухи и други насекоми. За предпазване от насекоми се препоръчва домашните любимци да се обтриват с мушкато.

Мушкатото може да се използва за лечение на главоболие и настинки. То пречиства въздуха, убива вредните бактерии. За да се почувствате по-бодри, достатъчно е ежедневно просто да поседите в продължение на 10 минути до растението. За прочистване на въздуха можете да използвате масло от мушкато, което се продава в аптеките. Достатъчни са само 3-4 капки в аромолампата.

Маслото от  мушкато регулира хормоналния метаболизъм. То също така възбужда сетивата, така че можете да капнете в аромолампата 5 капки масло от мушкато по време на романтична вечеря.

Мушкатото е изключително полезно за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, безсъние, стомашно-чревни и сърдечни заболявания. Мушкатото оказва значителна помощ при болна жлъчка и черен дроб. Наложеният върху болното място лист на мушкато премахва болката от отит, радикулит, зъбобол. Народните лечители препоръчват при зъбобол листата мушкато да не се поставят в устата, а да се привързват към външната страна на бузата. При радикулит листата се смачкват, а след това се прилагат като компрес. При повишено кръвно налягане привързват такъв компрес към ръката (където е пулсът).

Мушкатото в дома, според лечителите, предотвратява образуването на тумори. А парапсихолозите твърдят, че мушкатото възстановява нарушеното от заболявания биополе.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни