Понеделник, 28 Ноември 2022

Сряда, 26 Октомври 2016 16:39

Страстта към социалните мрежи се превръща в световна епидемия

Колкото повече време посвещавате на общуване в мрежите, толкова по-податливи сте на депресия.

Феновете на виртуалната реалност могат да станат инвалиди - такова заключение са направили учени от Училището по медицина в Питсбърг, САЩ. Колкото повече време потребителите посвещават на общуване в мрежите, толкова по-податливи са на депресия. Това заболяване причинява на организма вълна от негативни последици, превръщащи се в хронични заболявания.

Лекарите предупреждават феновете на виртуалната реалност за наличието на опасност, но прогнозират, че проблемът ще се превърне в епидемия не по-рано от 20 години. За тези проблеми те говорят от дълго време, но Световната мрежа поглъща все повече и повече фенове, всяка секунда разширява своята аудитория по възраст, професия и във всички посоки.

Днес почти всеки е в някаква връзка с виртуалната реалност. Ако безпокойството на лекарите бъде оправдано, то „болестта“ ще обхване почти всеки човек на планетата. На всички интернет-зависими експертите препоръчват най-малко 8 часа сън, задължителни разходки на чист въздух и максималното увеличаване на броя на ежедневните дейности, които не са свързани с виртуална реалност.

Изводът е - изберете живото общуване, чистия въздух, игрите на открито, спорта и бъдете здрави!

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 26 Октомври 2016 16:39
  Страхил Ангелов: Основният грях на Лукашенко е, че не призна “епидемията” с Covid-19

  Всеки, който отказва да се включи в играта на "пандемия", влиза в месомелачката на световната медийно-пропагандна машина, която в по-голямата си част е в ръцете на  финансовия елит, който определено е овладял демократическата партия в САЩ и я използва за глобална маша

 • Сряда, 26 Октомври 2016 16:39
  Париж и Марсилия бяха обявени за зони с повишен риск от COVID-19

  Френското правителство обяви вчера Париж и Марсилия, както и околностите им, за зони с повишен риск от коронавирус, което дава на местните власти правомощия да налагат локални ограничителни мерки за спиране на разпространението на заразата, предаде Ройтерс

  Тази мярка, обявена с указ, последва резкия ръст на заразени с коронавирус във Франция през последните две седмици. Франция регистрира за последното денонощие повече от 2500 нови случая на коронавирус за втори пореден ден. Такива равнища бяха отчетени последно в средата на април, когато страната се намираше под една от най-строгите карантини в Европа.

  Така броят на регистрираните случаи на заразени с коронавируса достигна 212 211. От здравното министерство нарекоха положението "обезпокоително" и посочиха, че броят на заразените е нараснал във всички възрастови групи, но особено силно сред тези на възраст между 25 и 35 г.

  Решението на правителството дава на местните власти в Париж и югоизточния департамент Буш дю Рон правомощия да ограничават придвижването на хора и автомобили, достъпа до обществения транспорт и въздушните превози, достъпа до обществени сгради, както да затварят ресторанти, барове и други обекти.

  Париж и Марсилия вече направиха през последните дни носенето на предпазни маски задължително на оживени обществени места. Властите в столицата публикуваха актуализирана карта, показваща местата, където носенето на маска е задължително. В тази зона влиза почти цялата централна част на Париж, включително и алеите покрай река Сена и каналите.

  Събиранията на повече от 10 души в града се забранява, ако не може да се гарантира спазването на предпазните мерки, съобщи полицията. Вчера Великобритания съобщи, че ще наложи 14-дневна карантина на всички пристигащи от Франция от днес заради ръста на новозаразените.

  Нидерландия и четири други страни бяха добавени също към карантинния списък на Великобритания, където вече са Испания и Белгия. Веднага, след като Лондон обяви тази мярка, пристанищата покрай Ламанша се задръстиха с коли на британски туристи, бързащи да напуснат страната и да се приберат с фериботи в родината си преди влизането й в сила, което би ги задължило да се карантинират за две седмици след завръщането си. Напълниха се и влаковете и самолетите за Великобритания.  

  Източник: БТА

  Снимка: iStock/Getty Images

 • Сряда, 26 Октомври 2016 16:39
  Министърката на туризма и туроператори обсъждали да се манипулират данните за епидемията в България?

  След като Германия препоръча да не се ходи във Варна заради резкия скок на заразените там, властта обмисля "промени в методологията за отчитане на случаите на COVID-19"

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни