Неделя, 14 Август 2022

Сряда, 21 Декември 2016 12:33

Плевнелиев: Предстоят предсрочни парламентарни избори. Имаме нужда от само едно служебно правителство!

Ще отстъпя правото на президента Радев той да направи служебен кабинет, каза президентът в извънредно изявление преди минути

Направих всичко по силите си за да имаме правителство в рамките на този парламент, но не успях. Предстоят избори. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в извънредно изявление преди минути.

Наслушах се на анализатори има или няма криза. Няма кой да обясни на европейските партньори и рейтингови агенции, че в държава, в която само за един месец, ще се сменят две служебни правителства, всичко е нормално, каза Плевнелиев.

В България има политическа криза, която прерасна в парламента криза. Нашите политици не успяха да надделеят тясно партийните си интереси, каза още държавният глава.

Не бягам от отговорност и никога не съм се опитвал да сглобя странна коалиция. Имам богат опит и мога да направя служебно правителство за дни, но считам, че това трябва да бъде направено от новият президент Радев, каза Плевнелиев.

Искам да направим новото служебно правителство заедно с президента Румен Радев. Защото е необходим плавен преход. Две служебни правителства в рамките само на няколко месеца са вредни за България и така ще станем за смях пред света. Той просто няма да ни разбере. Ще влезем в световните новини в рубриката куриози. Аз съм отговорен човек и експерименти с държавата няма да допусна. От едно служебно правителство към друго е служебно правителство ще загуби България.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни