Неделя, 14 Август 2022

Четвъртък, 22 Декември 2016 13:21

Гюлен: Не съм виновен за смъртта на посланника

Мюсюлманският проповедник отхвърли обвиненията срещу себе си

Фетхулах Гюлен, че стои зад убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, както твърдят властите в Турция.

В свое заявление,  Гюлен обвини турското правителство, че иска да дискредитира оглавяваното от него движение. „Властите не могат да убедят света в тези обвинения", посочва Гюлен по повод твърденията срещу него.

Посланик Карлов беше застрелян на 19 декември по време на изложба в столицата Анкара. Неговият убиец - 22-годишен полицай на име Мевлют Мерт Алтънташ, беше убит от силите за сигурност същата вечер.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви в сряда, че според следствието убийството на Карлов е свързано с т. нар. Фетулахистка терористична организация (ФЕТО), както властите наричат мрежата от поддръжници на Гюлен.

„Мевлют Мерт Алтънташ е бил член на ФЕТО, няма нужда това да се крие. Мястото, където е израснал, и сегашното му състояние показват това. И трябва да се каже открито, че вътре в нашите полицейски структури, както и в армията, все още има членове на тази мръсна организация", каза Ердоган по време на пресконференция в Анкара днес. Той също така посочи, че чистката на държавните структури от членове на ФЕТО продължава.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни