Четвъртък, 29 Септември 2022

Четвъртък, 16 Февруари 2017 12:59

Какви са ползите и вредите от СЕТА за България

Приемането на СЕТА е във вреда на България. Това заяви пред БНР Крум Зарков, член на ИБ на БСП.

"Ние считаме, че СЕТА накърнява интересите на хората в България, на хората на наемния труд, тоест ще се отрази негативно на националната ни икономика, възможно е да предизвика нова приватизационна война и като цяло това ще се отрази негативно на много чувствителни сектори за българската икономика. Ние считаме, че СЕТА е вредна не само за България, а и за цяла Европа, и в този ред на мисли, когато дебатът се пренесе в българския парламент, ние ще сме против ратификацията на това споразумение", заяви той.

"Това споразумение преди всичко носи работни места, носи просперитет главно на малките и средни фирми в Европейския съюз", каза евродепутатът Емил Радев. Според него след сключването на това споразумение ще има 12 милиарда евро годишно повече печалби за европейския бизнес, което значи, че 1 милиард създава 14 000 работни места повече.

"В момента в България 286 фирми изнасят за Канада, от които зависят 6400 работни места, а в европейски мащаб зависят 850 000 работни места от износа в Канада. От тези фирми 79% са малки и средни фирми, така че да се твърди, че СЕТА е вредна, не е редно. СЕТА създава работни места и бизнес за малките и средни фирми", каза още Радев.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска поименен списък с българските евродепутати, подкрепили търговското споразумение и определи одобрението на споразумението като национално предателство. По думите на Нинова „ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, като брой депутати, ще блокира ратификацията на това споразумение и то няма да бъде прието от Народното събрание".

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни