Неделя, 04 Декември 2022

Петък, 24 Март 2017 11:14

Каракачанов: Продължаваме блокадата на границата. Радев постъпи мъжки, защити интeресите на България

Има натиск от страна на Турция, принуждават българите там да гласуват насила, посочи лидерът на ВМРО

Има натиск от страна на Турция, принуждават българите там да гласуват насила. Това заяви лидерът на ВМРО и кандидат-депутат от Обединени патриоти Красимир Каракачанов. Той разкри, че днес отново блокират границата.

"Ще затворим и трите гранични пункта. Това не може да продължава. Товарят хората насила на автобуси и ги карат да гласуват в България", заяви Каракачанов.

Той разкритикува остро и турския президент Реджеп Ердоган. "Заложил е всичко на една карта - референдума. За първи път българският президент изрази ясна и точна, остра позиция. Президентът Радев постъпи мъжки и достойно, защити интересите на България. Ние бяхме съперници на изборите, но това няма значение", заяви още Каракачанов.

"Би било добре ако десните и левите се обединят. Стига с това противопоставяне. Крайно време е да се обединяваме около каузи. Не харесвам думата "балансьор". Искаме да бъдем реален политически фактор, а не да влизаме от криза в криза и да фалираме държавата", каза Красимир Каракачанов.

"Ние сме предвидими и затова ни предпочитат и от двете страни", обясни той по повод думите на Нинова и Борисов, че биха се коалирали с тях в следващия парламент. 

Ще приемете ли министерско кресло в правителство на Нинова? "Не е хубаво да слагаш егото си напред. Знаете, че два пъти са ми предлагали и двата пъти съм отказвал. Няма да се пазарим за постове. ПФ беше с 18 депутати в парламента и не беше фактор в парламента. Сега ще имаме над 40 депутати и участието ни във властта е задължително", коментира лидерът на ВМРО. 

"Въпреки, че с президента бяхме опоненти в миналите избори, трябва да призная, че Радев заслужава адмирации за достойната си позиция към Турция. Да бъдеш "деликатен" не означава да бъдеш слуга. Отношенията между България и Турция са болен зъб. А какво правим с болен зъб? Или го вадим или го лекуваме", каза в заключение Каракачанов.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни