Неделя, 04 Декември 2022

Понеделник, 27 Март 2017 11:13

"Борисов 3" може и да зависи от златния пръст на Марешки

Времето не стигнало на АБВ, за да се представи по-добре на вотаСлед като стана ясно, че АБВ - Движение 21 остава извън парламента, новият лидер на партията на Георги Първанов – Константин Проданов призна, че времето му е било малко и заради това резултатът на коалицията не е добър.

"Няколко хиляди души са ни подкрепили. Резултатът въпреки това не е удовлетворителен. Лявото все още е в криза. Трябва да извървим още път, докато хората успеят да повярват", коментира той пред Нова тв.

"Правим синтез между новите лица и опита на по-възрастните колеги. Нямахме време да се развием преди изборите. Всичко стана много бързо. За два месеца нямаше как с 5-6 медийни прояви хората да разберат за нас. Нямахме време да се наложим. Най-позитивният елемент в кампанията беше, че се видях с много хора от страната и чухме техните проблеми", каза още Константин Проданов.

Според него социологическите проучвания са повлияли на хората да не гласуват за АБВ, защото в прогнозите им партията нямала реален шанс за влизане в парламента. 

"Това се превръща в една самосбъдваща се прогноза. Те адски много влияят", каза Проданов и добави: "Има разлика между нас и БСП, но ние имаме собствен път. Търсене на аритметика в политиката, не винаги е добър подход".

Лидерът на АБВ смята, че новият кабинет, които ще направи Бойко Борисов няма шанс да управлява много дълго време. Според него независимо от победата на ГЕРБ, има голям негативизъм, а пък потенциалните партньори, които имат, до голяма степен са непредсказуеми.

"Най-вероятно ще се зависи и от златния пръст на Марешки. Това е неустойчива конфигурация, която много бързо ще се разсъхне и България за пореден път няма да получи това стабилно управление, което й е необходимо", прогнозира Проданов.

Според него и третия кабинет на Борисов няма да изкара докрай, както предишните два.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни