Сряда, 30 Ноември 2022

Понеделник, 03 Април 2017 14:07

ГЕРБ излъчи преговорен екип за съставяне на правителство

Борисов, Цветанов и трима бивши министри ще се договарят с Патриотите

ГЕРБ вече излъчи екипа си, който ще преговаря официално с Обединените патриоти за съставяне на правителство. 

Преговорите ще бъдат водени от лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов, както и от заместника му Цветан Цветанов. В екипа влизат още трима бивши министри - Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев.

Разговори между двете формации в централата на ГЕРБ днес нямаше. По неофициална информация се очаква те да продължат утре.

Отделно от преговорите със Симеонов, Каракачанов и Сидеров за министерските кресла и коалицията, друг екип от бивши министри на ГЕРБ и членове на Изпълнителната комисия на партията вече готви управленската програма с ясно разписани срокове и отговорници, а трети екип - от юристи, работи над законодателната.

Бившите министри, участвали в разработката на предизборната програма, я преработват в управленска, съобщи Лиляна Павлова.

"Превръщаме тази предизборна програма в ясна, конкретна управленска програма с ясни срокове по всяка една от темите във всяка една от областите и политиките. Вече даваме срокове за изпълнение, отговорни институции, за да можем тя да бъде основа, върху която от ден първи на работата на новото правителство, когато такова бъде подкрепено, да можем да започнем веднага своята работа", коментира Павлова след заседанието на ръководството в централата на партията.

Успоредно с управленската програма юристите на ГЕРБ готвят и законодателната, която ще бъде обсъдена на работна среща с новоизбраните депутати на партията.

Сред първите законодателни промени, които готвят ГЕРБ, са промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждане на мажоритарна система, както и законопроекти с отношение към съдебната и административните реформи. Павлова уточни, че програмите се разработват и коментират засега само в рамките на ГЕРБ през тази седмица и не са дискутирани още с Патриотите.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни