Сряда, 30 Ноември 2022

Събота, 08 Април 2017 14:56

Цецка Цачева се гласи за министър

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни