Сряда, 30 Ноември 2022

Вторник, 11 Април 2017 12:53

И съпругата на Цветан Василев е с европейска заповед за арест

Прокуратурата обвини Антоанета Василева в пране на пари

И съпругата на Цветан Василев - Антоанета e с Европейска заповед за арест. Държавното обвинение поиска задържане под стража за Василева с постановление от 23 март. На същата дата Василева е обвинена за пране на пари, но местонахождението й не било ясно, предаде Канал 3.

Според адвоката на семейство Василеви местонахождението на неговите клиенти е ясно - сръбската столица Белград. Двамата забегнаха там през юни 2014-та година, когато фалира КТБ.

Днес в Софийския апелативен съд бе делото по казуса по жалба на защитника. Преписката за пране на пари срещу Цветан Василев и Антоанета Василева е от 2014 г., когато материалите бяха отделени от делото за КТБ. Василева бе привикана и в столичното следствие да дава показания по него на 24 октомври.

Три години по-късно бе повдигнато и обвинение. Спрямо Антоанета Василева е издадена и европейска заповед за арест. След постановленията от 23 март адвокат Симеонов обжалва налагането на предварителен арест пред Софийския градски съд. СГС заседава по случая на 30 март, но заради неявяването на адвоката и на самата Василева оставя жалбата без разглеждане и прекратява делото. Именно това определение оспорва сега Константин Симеонов пред апелативната инстанция.

САС прие днес, че не може да се обжалва хипотетично нещо, което не се е състояло, т. е. - задържането. Затова и остави жалбата на Константин Симеонов без разглеждане.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни