Сряда, 30 Ноември 2022

Сряда, 12 Април 2017 09:32

Владислав Горанов потвърди: 200 лв. минимална пенсия до края на 2017 г.

С Обединени патриоти ще подпишем договор за 4-годишно управление, бе категоричен Горанов.

Намерихме най-доброто решение да стартираме един успешен мандат. Това заяви пред bTV бившият финансов министър в кабинета "Борисов-2" Владислав Горанов по повод договорката между ГЕРБ и обединените патриоти за увеличение на пенсиите.

"До края на годината минималната пенсия ще стане 200 лева. Това ще стане на две стъпки - от 1 юли на 180 лева, и от 1 октомври - 200 лв.", разкри бившият финансов министър. По думите му за тази година това ще струва на бюджета под 100 млн. лева. "За следващите години сумата расте и ще е под 300 млн. лв. за 2018 г."

„Ако се търсеше 100% удовлетворяване на претенциите на Патриотите за политиката им, свързана с пенсиите, ангажиментите като ресурс щяха да бъдат такива, че други политики нямаше да могат да се реализират. В този смисъл коментарът беше - или правим това и не можем да реализираме други политики, или намираме балансирано решение и продължаваме по съвместната програма, която заедно ще съставим”, разкри още Горанов.

Във връзка с нарастването на минималната пенсия Горанов уточни, че са направени много изчисления с помощта на експерти от НОИ. „Видяхме какво струва една или друга мярка и се обединихме около определени цифрови параметри”, подчерта той.

„Не очаквайте като евентуален финансов министър да съм най-щастливият човек от това решение, но то е възможното решение”, заяви Горанов.

С Обединени патриоти ще подпишем договор за 4-годишно управление, бе категоричен Горанов.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни