Сряда, 30 Ноември 2022

Вторник, 18 Април 2017 13:36

Топ готвачи се събират по повод Националната кулинарна купа на България

Иван Манчев, Андре Токев , Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков и Андрей Стоилов са част от водещите имена, които ще вземат участие в юбилейното 10-то издание на Национална кулинарна купа на България, което ще се проведе на 21 и 22 април 2017г. в град Пловдив.

През годините събитието се утвърди като най-голямото и престижно кулинарно състезание и форум за среща на професионалисти в сферата на ресторантьорството и хотелиерството в България. Организационните патньори са Българската асоциация на професионалните готвачи, Министерство на образованието и науката и Съвет по туризъм - Пловдив, подкрепени от много спомоществователи, сред които Метро кеш ен кери, Уникредит Булбанк, Ава -М, Делита Трейд, Ейч Ар Си Кулинари Академи и още фирми и организации от хранителната индустрия и кулинарното обучение.

Целта на състезанието е да популяризира кулинарното изкуство, като същевременно стимулира развитието и усъвършенстването на професионалистите у нас. С всяка изминала година броят на желаещите да се състезават в различните категории се увеличава. На най-голям интерес се радват „Готвач на годината“ и „Кулинарен отбор на годината“, като популярност набират също и „Сладкар на годината“, както и по-новите категории „Пицар на годината“ и категория „Паста“.

Журито в различните категории се състои от професионални готвачи и сладкари - членове на Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро-Ток България и Български сладкарски клуб (Асоциацията на професионалните сладкари в България), както и готвачи и преподаватели по кулинарни изкуства от Белгия, Канада и Италия.

И тази година по време на състезанието за професионалисти ще се състои и Панорама на професионалното образование, организирана от Министерство на образованието и науката в сътрудничество с Асоциацията на професионалните училища по хотелиерство и ресторантьорство – национален кръг на състезанията за „Най-добър млад готвач на годината“, „Най-добър млад хлебар-сладкар на годината”, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман “. Във всяко от тези състезания сили ще премерят победителите от регионалните кръгове, проведени в София, Варна и Велико Търново в края на март.

Освен звездните готвачи, участие ще вземат над 120 участници от цялата страна, компетентно жури и организатори сред които се открояват главни готвачи на водещи ресторанти и хотели, както и медалисти от световни състезания: Димитър Димитров, Милен Панев, Владимир Тодоров , Петър Николов, Димитър Дамянов, Живко Димитров, Веселин Шарков, Ани Боанд и Алекс Иванчев, носител на последния Кулинарен Олимпийски медал за България от есента на 2016г в гр. Ерфурт, Германия.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни