Понеделник, 27 Март 2023

Неделя, 31 Май 2020 11:27

Борисов: Арестуваният Живков го махам още в понеделник. Съжаляваме за Цветанов сега, когато прокуратурата го оневини, но „такъв беше моментът“

"В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме..." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекции по Черноморието.

Той припомни, че Живков е не само част от ГЕРБ, но е и от квотата на партията в министерството.

"Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да дойде с предложение за нов зам.-министър с ресор "Отпадъци", добави премиерът.

Борисов обяви, че нямало да има милост за никого и даде пример с Цветан Цветанов: "Ето сега прокуратурата го оневини, ние съжаляваме за него, но тогава такъв беше моментът".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Цветан Цветанов най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден за начина, по който го смених заради подозрения. Всеки има своя път, ГЕРБ също има своя. Пожелавам му успех”, каза още премиерът.

"Списъци не коментирам, аз строя", заяви Борисов по повод публикувания вчера от прокуратурата списък на братя Бобокови с имена на известни бизнесмени и различни суми срещу тях.

"Всеки може да си напише списък и да го сложи в касата. И аз мога да си напиша един", заяви премиерът, като по този начин отказа коментар по темата.

На инспекция с него са още министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Те провериха заедно с кмета на Бургас Димитър Николов строителството на спортната зала "Арена Бургас", което закъснява с три месеца заради кризата с коронавируса.

За "Арена Бургас" правителството отпусна близо 18 млн. лв.  "Става си сграда. Евровизия може да се прави тук", заключи Борисов.

Борисов инспектира и обхода на Поморие, който трябва да отпуши трафика по Черноморието и нареди: "Да правите така, че като дойдем да откриваме, веднага да тръгне движението".

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни