Събота, 01 Април 2023

Неделя, 07 Юни 2020 11:41

Горанов към Божков: Стига с този панаир! Божков във видеобръщение: Утре ще ви задам важен въпрос!

„Твърденията на бизнесмена Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет?“.

Така финансовият министър Владислав Горанов коментира обвиненията на бизнесмена отпреди 2 дни към него за корупция и рекет. Чрез поредна публикация във „Фейсбук“ укриващият се в ОАЕ бизнесмен, който е с повдигнати у нас обвинения за данъчни измами и други криминални деяния, разказа, че е бил принуждаван да предаде лотарийния си бизнес безвъзмездно на посочен от Горанов субект.

“Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?”, допълни Горанов, цитиран от Би Ти Ви.

„Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата”.

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета “Борисов” е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

По същото време Божков отново се включи във „Фейсбук“ – този път с видеообръщение, сниман на фона на морските вълни. Предупреждава, че в понеделник ще зададе въпрос, „на който вярвам, че ще отговорите“.

След като в петък в публично в различни медии се закле, че не е взимал пари от Васил Божков, премиерът Бойко Борисов коментира днес, че Владислав Горанов трябва да отговаря за себе си. „Дали вярвам на Горанов? Нямам съмнения“, ядосано отговори Борисов на репортерски въпроси. Той обяви как финансовият министър е осигурил 15 млн. лв. за детските градини и още толкова съфинансиране за метрото.

След това настоя репортерите да не го питат всеки ден едно и също по обвинения на човек с 18 обвинения, а когато съдебните органи си свършат работата.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни