Понеделник, 27 Март 2023

Вторник, 09 Юни 2020 17:13

Борисов обсъжда утре с Щаба удължаване на епидемичната обстановка

Премиерът Бойко Борисов се очаква утре да разговаря с членовете на Националния оперативен щаб за коронавируса. На срещата ще се обсъжда дали да бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната, която е в сила до 14 юни, съобщи БНР, позовавайки се на правителствени източници.

По-рано днес държавният главен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев обяви, че ще предложи на щаба и правителството удължаване на епидемичната обстановка, за да може да се налагат мерки за влизащите в България от страни с висока заболеваемост от Covid-19.

Причината е усложнената ситуация с разпространението на коронавируса в Доспат, Сърница и Сливен.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според Ангел Кунчев, който е в Пловдив, за да се срещне с представители на РЗИ-тата от Благоевград, Смолян и Пазарджик, както и с кметовете на Сърница и Доспат, следващите дни предстои да се вземе решение дали удължаването ще е с 15 дни или месец.

"Това ще ни даде възможност да запазим някои от мерките - по-специално тези за граничен контрол. Не предвиждаме връщане на контролните мерки по отношение на ограничаване пътуването от град в град или ограничаване достъпа до градинки, извън населени места - в смисъл планината, ресторанти...", коментира той и подчерта, че не изключва да се появят и нови огнища.

По думите му е ясно, че вирусът е в страната и че продължава да циркулира. В Доспат и Сърница не се налага блокиране на населените места, смята той.

Според Кунчев това не е втора вълна на вируса, защото разпространението не е дифузно, а по огнища. Той ще иска и удължаване на задължителната карантина за влизащите от някои страни у нас и след 15 юни. Сред тях са Северна Македония, както и Босна и Херцеговина, предава БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни