Четвъртък, 08 Юни 2023

Понеделник, 10 Август 2020 11:31

Джон Ленън: Както обикновено, зад всеки идиот има велика жена...

Избрани цитати за живота, таланта и любовта от легендарния изпълнител

На днешната дата, 10 август, през 1985 година Майкъл Джексън се сдобива с правата върху песните на „Бийтълс“. Поп-кралят ги купува на търг за 47,5 милиона долара, наддавайки с бившия член на групата Пол МакКартни. Малко по-късно Майкъл продава част от правата на компанията „Сони“. Така Кралят е получавал пари всеки път, щом песен на „Бийтълс“ или на Елвис Пресли се пусне по радиото, телевизията или се използва във филм или реклама. Сред най-големите хитове в каталога на „Бийтълс“, който той притежава, са безспорните „Yesterday“, „Let It Be“ и "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band."

Джон Уинстън Оно Ленън заедно с Пол МакКартни е съосновател на легендарната група „The Beatles“. Тя е най-продаваната за всички времена в историята на музиката. Самият Джон е и (съ)автор на по-голямата част от песните на вечната четворка от Ливърпул.

Представяме ви избрани цитати на Джон Ленън:

"Не се страхувай да загубиш – ако човекът не е на твоята вибрация, той така или иначе ще изчезне. Страхувай се да бездействаш и да изпуснеш възможност да бъдеш щастлив. Бъди себе си и бъди честен – търси яснота и тогава всичко ще дойде на своето място! Вселената винаги се грижи за теб! Винаги! Бъди честен – с това не се печелят много приятели, но тези, които се спечелят, са безценни."

"Когато отидох в училище, ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота."

"Животът е това, което се случва, докато сме заети да правим други планове."

"Реалността оставя много на въображението."

"Всички те обичат, когато си шест инча под земята."

"Всичко, което казваме е да се даде шанс на мира."

"Талантът е способността да вярваш в успеха."

"Времето, което с удоволствие си загубил, не е загубено."

„Част от мен подозира, че съм загубеняк, а другата счита, че съм всемогъщ.“

"Ако да бъдеш свръх егоцентричен, значи да вярваш в това, което правиш, в изкуството и музиката, тогава можете да ме наречете така. Аз вярвам в това, което правя и ще го кажа."

"Както обикновено, зад всеки идиот има велика жена."

"Когато се влюбих в Око, разбрах: "Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега... То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко."

"Мечта, която мечтаеш сам, е само мечта. Мечта, която мечтаете заедно, е реалност."

"Всичко е по-ясно, когато обичаш."

"Всичко, от което имаш нужда, е любов."

Борис Белев, AFISH.BG

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни