Четвъртък, 08 Юни 2023

Петък, 16 Септември 2016 19:30

Крадат от червен депутат сигнали ала "Царските конюшни"

Джебчия измъкнал чантата на Жельо Бойчев докато депутатът изпращал детето си на детска градина

Откраднаха чанта с важни документи на депутата от левицата Жельо Бойчев, съобщи news.bg, като информацията потвърдил лично потърпевшият.

Любопитното е, че в отмъкнатата чанта имало сигнали, по които той готвел въпросите си за парламентарния контрол към вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Инцидентът се случил за десетина минути. Народният представител изпращал детето си на детска градина преди днешното заседание на парламента.

В чантата е имало данни за три продажби на държавни имоти – сделки от типа на тази с „Царските конюшни“, които Бойчев е носел, за да обсъди с лидера на БСП Корнелия Нинова, преди да ги оповестят публично, уверяват запознати.

"Не ми е разбита колата, няма щети по автомобила. Взета е чантата, докато оставях детето си, то малко плачеше. Десетина минути сме се бавили", каза Бойчев.

Той уточни, че там са му били всички документи - сигнали, и предишни копия на сигнали, и партийни документи. Копия са, увери Бойчев, но призна, че имало деликатна информация и се надява това да е само джебчийска кражба.

"Не го правете национален въпрос", посъветва той.

Припомняме, именно Жельо Бойчев подаде сигналът за терена на "Царските конюшни", по който има образувани няколко проверки и бе приета оставката на областния управител на София Веселин Пенев.

BIG5.BG             

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни