Понеделник, 29 Май 2023

Сряда, 07 Октомври 2020 17:53

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА! Докато Инспекторатът към МОН блее, шефката на Музикалното училище 5 пъти праща на поправка момиче, не отговаря на писмата от родителите, докато детето кърви от стрес пред безучастните погледи на учителите!

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА! Докато Инспекторатът към МОН блее, шефката на Музикалното училище 5 пъти праща на поправка момиче, не отговаря на писмата от родителите, докато детето кърви от стрес пред безучастните погледи на учителите!

Разразилият се по-рано днес скандал в медиите за ученичката от Музикалното училище "Любомир Пипков" в София, която 5 пъти бе пращана на изпит по "Пиано", все повече се разраства.

Току-що медията ни научи от родителите на засегнатото дете, че след като днес за 5-ти път учителката по "Пиано" Диана Николова е изпитвала детето, от носа на момичето руква кръв пред абсолютно безучастните погледи на преподавателите от комисията.

Музикалната „педагожка" Николова, която нито преподава литература, нито математика, камо ли пък етика, е именно човекът, който от две години си позволява да си прави експеримент със съдбата на едно дете и неговото възможно бъдеще. От действията на въпросната “педагожката” ясно се вижда, че през последната година тя съвсем съзнателно е подлагала на тормоз въпросното момиче, което явно не може да отговори на високите музикални стандарти на средношколската си възпитателка, коментират пред Nbox.bg експерти. С това си действие Николова в акомпанимент с Капка Тотева, както и със зам.-директорката Донка Гергова и директорката Столина Добрева, в продължение на доста време съвсем съзнателно са се гаврили със съдбата на това непълнолетно момиче, допълват още те.

По мнението на редица доказани педагози, с които NBOX успя да се свърже, въпросната група от четири възпитателки, къде на шега, къде наистина, би могла спокойно да се нарича ОПГ (организирана престъпна група) за скопяване на деца от бъдеще. И ако продължим да използваме стилистиката на настоящето време, както и стилистиката на музикалното школо, тези четири певачици очевидно не разбират точния смисъл и звучене на важните “житейските ноти”. Или както казаха експерти пред NBOX, подобно поведение на преподавател няма нищо общо със свещената дума “учител”. Те дори припомниха на своите колеги от Музикалното училище, че за да образоваш едно лице преди да го направиш пианист, трябва да го направиш човек. А това включва не просто добре или зле изсвирени нотни списъци, но и морал, доброта, ерудиция, смисъл, вяра в бъдещето, вяра в мечтата.

Въпросните четири дами, представящи се официално пред обществото като преподавателки, очевадно обаче нямат нищо общо с понятието "учител", както и нямат нищо общо с неговото съдържание.

Нещо повече. Тяхната арогантност, съдържаща се преди всичко в апатичното им и крайно безсмислено поведение и упорство относно фундаментално безпредметният от гледна точка на житейския смисъл предмет "Пиано", не стига просто до днешното причиняване на стрес на едно уплашено дете, но и продължава с чисто административно нехайство и безпардонност.

Директорката на Музикално училище "Любомир Пипков", крупната музикална специалистка Столина Добрева, например, нито веднъж не е счела за нужно да отговори на нееднократно изпращаните й от родителите на детето имейли. Семейството на засегнатото дете предостави тези имейли на NBOX, а от тях напълно ясно се вижда, че те никога не са получавали, какъвто и да е било отговор от Добрева.

И още. Същата Добрева заедно с зам.-директорката Донка Гергова в продължение на вече месец отказват да предостави на младото момиче или на неговите родители "учебен план", с който евентуално детето да може да бъде записано в друго училище.

Най-скандалното пък е, че всичко това се случва пред очите на Инспектората към МОН, който също в пълен апатичен синхрон с певачиците, наблюдава безобразното поведение на този скандален екип от “експертки по педагогика” и нереализирани "пианистки".

"Тук не става дума за това дали дъщеря ни е музикален гений или не е. Ние знаем, че тя не е. Тук става дума за пълното безхаберие, наглост и престъпна апатия на едни хора, наричащи себе си учители, спрямо едно току-що прохождащо в живота дете”, коментира пред медията ни бащата на засегнатото момиче.

"Аз не мога да разбера дали това скопяване на млади хора е някаква нова държавническа или политическа програма, или просто тези четири “педагожки” сами са решили, че по време на демографска криза няма никакъв проблем да се подиграваш с потенциалното бъдеще?”, питат още риторично от семейството на провалилата се малка пианистка.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни