Понеделник, 27 Март 2023

Понеделник, 24 Октомври 2016 17:36

Момче се събуди от кома говорещо само испански

Рубен пострадал докато ритал футбол

 
 

След три дни прекарани в кома момче от щата Джорджия в САЩ установи, че може да говори единствено испански. Език, който дори неговите родители обаче никога не са говорели перфектно.

Според телевизия WSB-TV от Атланта, Рубен Семоа от Гуинет, щата Джорджия, участвал в инцидент, докато ритал футбол със свои съотборници. Той бил случайно изритан в главата при борба за топката. Според треньора му Бруно Калоджи, докато пристигне обаче линейката, Рубен на няколко пъти спрял да диша.

След удара Семоа бил изпратен спешно със самолет в болница в Атланта, където прекарал следващите три дни в пълна кома. Когато най-накрая момчето дошло в съзнание, то и околните с огромна изненада установили, че Рубен може да говори само на испански. През следващите няколко дни Семоа постепенно възвърнал знанията си по английски, но не за сметка на странно научения по време на комата език.

По негови думи, той бил научил испански език напълно подсъзнателно, и то само докато слушал свои приятели говорещи жаргонен вариант на езика на улицата.

Пред телевизия WSB-TV Рубен още твърди, че макар и да са минали над три месеца от случката, от време на време, той като че ли отново губел връзка с реалността и изпадал в странни състояния. „Все едно съм тук, обаче ме няма“, казва още Семоа който смята, че с времето този проблем постепенно ще отшуми.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни