Понеделник, 27 Март 2023

Четвъртък, 27 Октомври 2016 15:29

Съдят учител за блудство с ученички

Извергът убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене.

Окръжната прокуратура в Силистра изправя пред съда 54-годишния старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово Илиян В., който ще отговаря за извършените от него блудства с шест малолетни момичета – престъпление по член 149, ал. 5, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Срещу него са повдигнати и две обвинения за разпространение на порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни, които чрез фейсбук изпращал на три от жертвите си, съобщиха от прокуратурата.

Блудствата с децата 54-годишният мъж извършил в периода от ноември 2014 до април 2015 год. в дома си в град Дулово, където давал уроци по пеене на шестте пострадали деца. Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци в дома му заради интимните действия на преподавателя, но Илиян В. убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене.

Действията на преподавателя станали известни на класните ръководители на момичетата, пред които децата споделили какво се случва в дома на Илиян В. по време на уроците. Директорката на училището подала сигнал до отдела за закрила на детето, с което започнало досъдебното производство срещу началния педагог.

Чрез фейсбук учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група „Приятели докрай“, в която им изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание, дори своя собствена снимка, на която позира как уринира в тоалетната на дома си със събути панталони. Пишел им, че иска да спи с тях, като обяснявал, че леглото му било празно без тях.

В хода на разследването срещу учителя в личния му компютър са установени кадри от санитарно помещение с порнографско съдържание с участието на непълнолетни. Илиян В. обяснил, че направил кадрите от любопитство, а „актьорите“ в тях били момичета от вокална група на възраст около 15 години.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимия учител е установила, че той е с разстройство в сексуалното влечение, изразяващо се във воайорство и корофилия, насочено към момичета в края на малолетната им възраст.

Делото срещу подсъдимия учител е насрочено за разглеждане в Силистренския окръжен съд за 25 ноември 2016 год. Илиян В. е поискал съкратено съдебно следствие, като признал вината си за престъпленията, в които го обвинява Окръжната прокуратура в Силистра. Той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от началото на досъдебното производство.

Източник: NBOX.BG
BIG5.BG


Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 27 Октомври 2016 15:29
  С подправен подпис на високопоставен финансист теглили милиони кредити от КТБ

  Това стана ясно на делото в спецсъда за източването на 2,5 млрд.лв. от трезора, което тече в съда

 • Четвъртък, 27 Октомври 2016 15:29
  Образование в България?! Наглост и безпардонност! Шефовете на Mузикалното училище в София мачкат 17-годишно момиче, унищожавайки 2 години от живота му!

  Учителите вече не са учители, а се държат като ръководители на наказателни бригади.

  Последните месеци на всички нас ни стана очевидно ясно, че един куп жизненоважни отрасли и направления в България работят брутално и неадекватно, некомпетентно и неефективно. Ширещата се корупция в държавата стана вече известна на всеки един жител в страната, както и на цяла Европа. Премиерът Борисов пък продължава да се чуди: що така било станало?! Ами, уважаеми г-н премиер, щото не само позволявате некомпетентни хора буквално да мачкат младите в България, но и защото подчинените ви създадоха среда от омраза, злоба и завист на всички нива.

  Здравеопазването ни е пред колапс, образователната ни система обаче също! Учителите вече не са учители, а се държат като ръководители на наказателни бригади, които с лека ръка са готови да премажат две години от бъдъщето на всяко едно дете.

 • Четвъртък, 27 Октомври 2016 15:29
  Оставиха на власт кмет въпреки влязла в сила присъда

  На редовно заседание Общинската избирателна комисия в Кресна е отказала да прекрати правомощията на управника Йордан Дончев в село Сливница с аргумента, че документите не са изпратени от компетентните органи и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни