Понеделник, 27 Март 2023

Събота, 29 Октомври 2016 20:48

Жената... Тя не знае цената си

Това е уникално същество, което носи хармония, любов и красота на света.

Шестият ден привършвал, светът бил напълно готов, когато Бог решил да създаде жената. След няколко часа напрегнат труд, при него дошъл Старшият ангел и учудено попитал: Защо губиш толкова много време за създаването й? Ти създаде всички останали живи същества на планетата за броени минути? 

Бог въздъхнал и отговорил: Това ще е уникално същество, което ще донесе хармония, любов и красота на света. Погледни списъка от планираните за нея спецификации: над 200 съставни части, но движенията й трябва да са грациозни и изящни. Тя ще лекува сама себе си и ще облекчава болката на хората около нея. Тя ще е слаба, но при необходимост ще може да работи и по 18 часа в денонощието. Тя ще има две ръце, но ще може да прегърне всеки близък човек и да го дари с любов и грижа, да облекчи болката му – физическа или духовна.

Ангелът не повярвал на ушите си.

– Това стандартно оборудване ли е? Тук има работа за цяла седмица!

– Не, – отговорил Всевишният. – Аз ще я довърша днес и тя ще е моето любимо творение.

Ангелът решил да не противоречи, приближил се и докоснал последния проект на Господ.

– О, тя е толкова мека и нежна!

– Да, – възкликнал Бог, – но в тази нежност се крие сила и издържливост, каквито не можеш да си представиш. Дълго мислих как да съчетая крехкост и сила и накрая намерих решение. И тъй като другите проекти са вече готови и затворени, всички нововъведения ще сложа в жената.

– Нима тя ще бъде и мислещо същество? – не повярвал на ушите си Ангелът.

– И мислещо, и прекрасно, и чувствително, – отговорил Бог.
Ангелът с възхищение погледнал жената.

– Наистина е красива. Може да се каже – най-красивото създадено от теб същество.
Той докоснал лицето й:

– Струва ми се, че качествата й изтичат.

– Не, не изтичат, – усмихнал се Господ. – Това са сълзи. В тях ще се превръщат тъгата, самотата, страданието и мъката и така ще излизат от нея.

Ангелът бил сериозно впечатлен.

– Господи, ти всичко си премислил. Жената наистина се получи изумителна!

– О да! – възкликнал Всевишният. – Тя е потресаваща. Тя ще изпълни света с красота, а силата й ще удиви даже мъжете. В нея може да се съвмести всичко, дори и противополжности. Тя ще може да се усмихва даже когато й се плаче, ще помага на другите даже когато сама се нуждае от помощ. Нейната сила и качества ще се проявяват във всичко, даже в погледа й…

Ангелът запленен гледал жената. А Господ въздъхнал:

– За съжаление, базовото оборудване е невъзможно без един недостатък, което и аз не мога да променя. Ние задаваме всички предпоставки, но не можем да управляваме съзнанието. Жената ще трябва да осъзнае това сама и сама да поправи този недостатък, иначе той ще провали живота й.

– Какъв е този недостатък? – удивил се Ангелът.

– Тя не знае цената си.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни