Понеделник, 27 Март 2023

Неделя, 30 Октомври 2016 11:50

Кой, освен шоумен, би могъл тепърва да спаси България?!

Има едно нещо в политическата въртележка у нас, което винаги си седи константна величина...Крещящата нужда от спасение и обилния пазар от спасители у нас.

Помня доста добре 10 ноември 1989 година. Логично помня и цялото време след това, та чак до днес. И има едно нещо в политическата ни въртележка от тогава до днес, което винаги си седи константна величина...
Крещящата нужда от спасение и обилния пазар от спасители у нас.

Но нека припомня.

Димитър Попов ни спаси от гладната зима на Луканов. Каза ни да не купуваме, като че ли имаше въобще какво да се купува...От Попов пък ни спаси Филип Димитров. Така ни спаси, че в този период най-много българи напуснаха страната ни. От Димитров пък ни спаси Любен Беров. От Беров - "Желязната лейди" Ренета Инджова. От нея - Жан Виденов. От газта при Виденов, пък ни спаси месията Костов. От него генерално ни спаси жена му, макар и все още да не можем да спасим изцяло. От
Костов пък ни спаси Стефан Софиянски, който бе по-скоро продуктово позициониране от колкото смислен избор.

Съвсем логично след Драгалевци, ние, спасяваните, си докарахме чистак нов спасител от чужбина. Не къв да е, а Цар.

Сакскобурготски ни спасява над 800 дни, после му писна, взе си горите човека и ни прехвърли на Спасителя в ръжта - Сергей Станишев. Представете си колко ни спаси Станишев, след като следващият спасител бе охранителят Борисов.

Този последния, ту ни спасяваше, ту ни охраняваше, ту ни ебаваше, за да стигнем до Марин Райков, а после и до Пламен Орешарски. От него ни спаси, отново охранителя Борисов. А и Пеевски. Макар и неволно.

Сега. Нали сами разбирате, че вече няма сериозно спасение? Нещо повече. Ако въобще някой се нагърби да ни спасява, то съвсем логично би било това да е шоумен.

Щото, кой друг освен шоумен, би спасявал толкова неспасени клоуни?!

Щото то, ако не знаете, нека ви кажа.
Цирка от край време си е шоубизнес.

Васил Петев, NBOX.BG

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 30 Октомври 2016 11:50
  Повишаването на кредитния рейтинг е лъжа

  Oт вчeрa вcички влacтници и cъoтвeтнo мeдиитe и кoмeнтaтoритe ми рaзмaхвaт нaлявo и нaдяcнo нoвинaтa, чe cвeтoвнaтa рeйтингoвa aгeнция „Mооdy's” e пoвишилa крeдитния рeйтинг нa Бългaрия c eднa cтeпeн.

 • Неделя, 30 Октомври 2016 11:50
  Дебатът в ЕП бил побългарен, евродепутатите ни забравили къде са

  "Мнoгo aктивнo учacтвaхмe в oбcъждaниятa нa рeзoлюциятa, нo cтoим нa пoзициятa, чe в тoзи прoцec, в кoйтo ce рaзглeждa кaквo ce cлучвa в Бългaрия, тaзи рeзoлюция имa oпрeдeлeнo мяcтo и тo нe e c нaй-гoлямo влияниe. Тoвa зaяви прeд Bulgаriа ОN АIR eврoдeпутaтът и прeдceдaтeл нa групaтa "Oбнoви Eврoпa" Иcкрa Михaйлoвa в "Бългaрия cутрин".

 • Неделя, 30 Октомври 2016 11:50
  Близо 70% от анкетирани журналисти казват, че има външен натиск от политици

  Kато „развитие в застой“ може да се опише медийната среда в България през 2020 г. Това показва петото проучване за усещането за свобода на словото в страната, направено от Асоциацията на европейските журналисти в България и осъществено с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни