Събота, 01 Април 2023

Неделя, 20 Ноември 2016 20:18

Топ 5 на шпионско оборудване за ежедневието

Няколко джаджи, които са достъпни за масовия пазар

Как незабелязано да проследите съпруга, да се подсигурите в разговор с полицията, да разберете тайните на морското дъно? Прегледайте наличните шпионски джаджи.

Стрелящи запалки, химикалки с вградени камери, червило-електрошок - всички тези джаджи от филмите за Джеймс Бонд сега са на мода за пълна безполезност. Модерното шпионско оборудване е компактно и функционално и най-важното - достъпно за масовия пазар.

Маска за подводно плуване с видео камера

Истинският шпионски блокбъстър не може да мине без подводно преследване. С маска за плуване и героите, и злодеите са неразличими, въпреки че зрителят може да бъде сигурен, че доброто задължително ще победи. Маските за шпиони на XXI век трябва да позволяват не само да се диша под вода, но също така и да заснемат снимки и видео с висока резолюция. Най-напредналите модели са оборудвани с Wi-Fi модул за бързо споделяне на видеото на лаптоп. Джеймс Бонд би бил доволен.

Цена: около 100 долара

Миниатюрен диктофон

Класика в жанра. Незаменим при трудни преговори или диалог с небрежен персонал. Дори и сега, когато всеки смартфон е оборудван с устройство за записване на звук, микродиктофоните продължават да се радват на популярност, тъй като не във всеки кабинет може лесно да се натисне копчето «Record».

Преди беше модерно да се вграждат диктофони в запалки, но с излизането на закона за забрана на тютюнопушенето на обществени места, оставянето на масата на аксесоари за пушене не е толкова удобно. Поради това, разработчиците вървят по пътя на миниатюризация: най-малките джаджи могат да бъдат с размерите на игла за вратовръзка. Често трудността е как да се свали информация след записа. Ето защо в най-усъвършенстваните модели е монтиран чип за излъчване на аудио потоци на разстояние.

Цена: 50 - 250 долара

Микрослушалки

Модерните слушалки използват Bluetooth технология и са напълно незабележими за външния наблюдател.

Те имат много приложения, включително и като „радио-пищови“ за учении и студенти. С тях могат да се диктуват заповеди от командния център към агент под прикритие на гангстерска сбирка. Или да се насладите на соната на Бетховен на скучно заседание, без да привличате вниманието на колегите.

Цена: от 30 долара

GPS-тракер

Ако GPS-навигацията е съществувала по времето на Ян Флеминг, филмът вероятно щеше да има много по-зрелищни обрати. Впрочем, във филмите с Даниел Крейг, тези почти невидими проследяващи устройства се появяват многократно. GPS-тракер може да бъде закупен на напълно достъпна цена и да се използва за мирни цели. Например, за да сте сигурни, че колата ви е точно там, където сте я оставили. Или, че синът ви не бяга от училище. Разбира се, ако не му е хрумнало да залепи тази хитринка за чина.

Цена: около 80 долара

Танк-шпионин

В този преглед не може да не се споменат и играчки, дори бруталните Джеймс Бондове някъде в дълбините на душата си остават деца. Радиоуправляем танк с вградена камера е детска мечта. Може да се движи из офиса, поглеждайки под всяка маса, може да поиграете с приятели.

Управляван директно от екрана на смартфона, танкът може да се движи в радиус от 60 метра от пулта на управление, благодарение на вградения Wi-Fi приемник. С помощта на камерата и широкоъгълен обектив, можете да записвате снимки и видео, както и да наблюдавате движението на танка от първо лице в пространството и да записвате звуци и случващото се около него. Камерата е с механизъм за движение и има обзор на повече от 180 градуса, а благодарение на инфрачервен датчик и функция за нощно виждане, лесно можете да намерите черна котка в черна стая. Записаното видео може да бъде незабавно изпратено в социалната мрежа, за радост на неговите герои.

Цена: около 200 долара

bfm.ru

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни