Понеделник, 27 Март 2023

Сряда, 23 Ноември 2016 14:10

Истинската дама: 7 тайни на елегантността

Елегантността е нещо ефирно и неуловимо. За да сте истинска дама, трябва да знаете няколко тайни.

 

Ако преминаващ автомобил ви е залее с кал вие и започвате истерично да крещите и да размахвате ръце - това е ужасно. Жената с голяма буква, само ще се изненада и ще отиде да се преоблече. Елегантната жена пък удивено ще премълчи и ще отиде да се преоблече. В крайна сметка, добрият шофьор непременно ще се извини, а плановете винаги могат да се коригират. При това ще запази и нервите си. Елегантността е нещо ефирно и неуловимо. За да сте истинска дама, трябва да знаете няколко тайни. Тук са 7 основни съвета, които разкриват тайните на елегантността. Следвайте ги и околните ще погледнат на вас с други очи!

Мис Елегантност винаги осъзнава това

Колко често, погълнати от инерцията, тичаме след работата, размахвайки ръце и порейки въздуха с глава? Или намръщено седим в метрото, сякаш участваме в конкурс за най-строг поглед? Защо се случва това? Защото ако не мислим за израза на лицето си, то става изненадващо намусено.

Елегантната жена се усеща елегантна всяка секунда. Това е действителният й начин на живот. Няма нужда да се принуждава да се усмихва, но винаги помни за своето излъчване. И не само на обществени места – насаме тази жена продължава да "се държи" и това не й тежи. Просто не иска да се държи по друг начин и не се чувства комфортно по друг начин.

Изящността – това са навици

Всички това са елементарни навици: да помните за лицето си, походката, осанката, да се движите плавно. Елегантността може да се научи, може да се "тренира". Това е точно както да се научите да ставате в седем сутринта или да правите малка разходка преди сън.

Тя знае как да обича себе си

"Елегантната жена трябва да ходи на пазар, за да не й се смеят домакините. Тези, които в подобни случаи се смеят, винаги са прави ... »

Коко Шанел

Истинската жена умее да се отпусне, да чуе тишината и възторжено да гледа облаците, вместо екрана на телефона си. Тя не претоварва себе си. Тази жена обича себе си.

Тя няма навика да се измъчва заради щастието на другите или заради успехи в работата. Защото когато тя е спокойна и омиротворена и животът на близките й е изпълнен с радост, и в работата й всичко се получава. Тя зарежда света с енергията на своята любов, следи за нивото на своите „батерии“ и навреме се презарежда.

Тя не може да бъде извадена от равновесие

Истинската жена приема неприятностите на шега, не приема ударите на съдбата за своя сметка и не се похабява в обиди. Всичко това е просто глупост! Съдбата дава на всички много поводи за страдание, но ако активно ги ползваме няма да ни стигнат силите. Трябва да умеем да поставяме на първо място своето душевно благополучие.

Мис Елегантност няма причини да бъде осъждана - с нейната самооценка всичко е наред. Тя не се занимава с клюки, тя не преглежда злорадо статусите на бившите си съученички в социалните мрежи.

Тази жена умее да приема възторжени погледи

Разкошната жена рядко остава незабелязана и умее да приема комплименти и възхитени погледи. Тя не е заслепена от лъчите на славата, но и не се притеснява от това, че е забелязвана. Тя признава себе си и знае – няма защо да се притеснява от комплиментите.

Няма защо да отговаря предвзето "но тази блуза е от преди 23 години, тя дори беше на майка ми ..." на комплимент от на колегата си. Може просто да благодари. Защото е важно да цени себе си.

Тя се чувства комфортно в тялото си

Ако мислите, че изисканата жена задължително трябва да има тънка талия и изваяни бедра – сега веднага можете да се посмеете над този предразсъдък и да забравите за него завинаги. Често виждаме как очарователно изглеждат нежните, пухкави, топли дами. Но само когато те умеят правилно да се представят. Когато не обличат обтягащи дънки, не се напъхват в рокли два размера по-малки, а се обличат пододящо за себе си. Пищните форми са наистина очарователни и че не си струва да се държим в рамките на съвременната мода.

И действа не по правилата. А според ситуацията

Последната тайна е да бъдете адеватни на ситуаията. Не е нужно да ходите на пикник в тясно сако, да сте на токчета на разходка, да сте в строг костюм на 30 градуса.

Не си струва да вярвате на тези, които казват, че е недопустимо да не сте на токчета, че съвършената класика е ключът към успеха, а разпуснатата коса е лош вкус.

Ако сте уверени в добрата си прическа - разпуснете косата си. Неудобно ви е на токчета - не се колебайте, подберете си красиви обувки на платформа или с плоска подметка. И не заключвайте своята индивидуалност в строга черно-бяла класика.

NBOX.BG

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни