Събота, 25 Март 2023

Понеделник, 28 Ноември 2016 16:25

Пет титли и осем медала за ММА бойците ни от Евро 2016

Дано държавата оцени подобаващо успеха ни, заяви пред Nbox Станислав Недков- Стъки

Националният отбор на България по ММА се завърна с пет златни, един сребърен и 2 бронзови медала от Европейското първенство в Прага, Чехия. Шампиони станаха Александра Тончева (кат. 52 кг), Фердун Османов (кат. 70 кг), Николай Николов (кат. 77 кг), Даниел Гълъбаров (кат. 120 кг), Атанас Свисов (кат. +120 кг), сребро завоюва Валери Атанасов (84 кг), а с бронзови отличия си тръгнаха Тенчо Караенев (кат. 93 кг) и Ростислав Райчев (кат. 61 кг).

Българският отбор завърши на второ място в отборното класиране по медали. Първи е тимът на Швеция, който също има пет златни отличия и общо осем като цяло, но взе един сребърен медал повече за сметка на бронзов. Отделно от това скандинавците участваха на турнира в Чехия с 14 бойци, докато българите бяха представени от девет.

„Това беше може би най-силното Европейско първенство досега, с най-много участници. Благодаря на бойците ни, че се раздадоха и се представиха по този великолепен начин. Трябва да се отчете много добрата работа на треньорите по клубовете. Надявам се след няколко месеца, когато е Европейското първенство в София, да доминираме тотално като домакин. Дано успехът ни бъде оценен подобаващо и от страна на държавата”, коментира пред Nbox шефът на родната федерация по ММА Станислав Недков.

Ще поискам от министерството да бъдат отпуснати премии за медалистите ни, допълни Стъки.

„Дано тези резултати бъдат отчетени. Не искам да говоря срещу колегите от другите федерации, но на спортове, които нямат нинакви успехи се отпускат безумни пари. Към състезателите ни вече има оферти от профи ММА вериги. Моето желание е да задържим отбора в този състав още известно време, за да може бойците ни да натрупат повече опит. Ако има подобаващо финансиране от държавата, това ще бъде сериозен импулс за състазателите ни да останат при нас”, каза още Станислав Недков.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни