Понеделник, 27 Март 2023

Четвъртък, 15 Декември 2016 17:43

Япония легализира казината

И двете камари бяха почти единодушни в решението си.

Японското правителство легализира отварянето на казина в страната, информира BBC. Азиатската страна бе една от малкото, в която хазартът бе забранен, макар и не напълно.

Международни фирми вече са заявили намерението си да инвестират в хазартният бизнес в Япония. Сред тях е и MGM Resorts, която притежава и едноименния хотел в столицата на хазарта Лас Вегас.

Компаниите за казина изгарят от нетърпение да намерят нови пазари за своя продукт, а японския е именно такъв. Той е в непосредствена близост до китайския пазар, който е най-големия в света.

Правителството на Япония прие закона за въвеждането на казината рано тази сутрин. И двете камари бяха почти единодушни в решението си.

Този ход бе подкрепен и от премиера на страната Шиндзо Абе, която вярва, че промените ще стимулират туризма и ще помогнат за подобряване икономиката на страната.

Въпреки че законът е вече официално приет, японското правителство желае да регулира сектора и едва тогава да отвори първото казино. Това се очаква да стане едва след около 6 години.

В Япония през годините са се правили много опити за легализиране на казината, но това винаги е водело до неуспех. Криминалната групировка "Якудза" е ръководила стотици нелегални казина в миналото, а някои от тях все още работят.

BIG5.BG

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни