Понеделник, 27 Март 2023

Събота, 17 Декември 2016 11:06

Архитектите на "Витоша Ню Отани": Впечатлени сме от развитието на хотел Marinela

Изпълнителният директор на японското архитектурно бюро Kisho Kurokawa Architect & Associates, което участва в изграждането на хотел "Витоша Ню Отани" през 1974-1979 г., Акира Кумазава разгледа хотел ”Marinela” и даде висока оценка за посоката на развитие на хотела и неговата архитектурна стойност.

Според него философията на проектиране, вложена от световноизвестния архитект Кишо Курокава е напълно запазена към днешна дата.

С оглед на времето, промените които предстоят са неизбежни и те ще бъдат изцяло съобразени с идеите на японското архитектурно дружество. В началото на новата година започва реновирането на хотелската част, като новият дизайн на стаите ще бъде в синхрон с японският минимализъм и внимание към детайла. Изчистена визия, естествени материали и интериор, създаващ усещане за уют, топлина и комфорт ще са основните аспекти в новата визия.

Архитект Акира Кумазава беше изключително впечатлен от интериорния идеен проект за реновиране на хотелските стаи, дело на г-жа Маринела Арабаджиева и го определи като “впечатляващ и уникален, комбиниращ отлично традиционното с модерното изкуство”.

Хотел ”Marinela” успешно е съхранил линията на японската архитектура, заложена в построяването на хотела, авторските права принадлежат изцяло на архитектурното бюро „Kisho Kurokawa Architect & Associates” и в лицето на неговия изпълнителен директор Акира Кумазава определи хотела като място, което продължава да напомня за добрите традиционни отношения между страната на изгряващото слънце Япония и България.

Архитект Кумазава и мениджмънтът на хотел "Marinela" проведоха работна среща в японското посолство с втория секретар по икономическите въпроси г-н Хитоши Хатта и г-н Сусуму Уеда. На нея бяха обсъдени бъдещи бизнес проекти и съвместни културни инициативи.

NBOX.BG

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни