Събота, 25 Март 2023

Вторник, 20 Декември 2016 19:52

Руската "Вълчица от Уолтстрийт" е задържана за изнасяне от Русия на 9 млрд. рубли

Студентката "Плешки» на 22 години е успява да "събере" от незаконни банкови операции прилично състояние, което неуморно демонстрира на страниците си в социалните мрежи.

В Москва е обезвредена голяма престъпна група лъжебанкери, която срещу процент помагала на предприемачи да разпределят средства по сметки на фирми-еднодневки и да ги прехвърлят в офшорни сметки. Студентката Анастасия Циреншикова играла в нея ключова роля, съобщава Life.

По предварителни изчисления на разследването, за 3 години дейност, бандата от пет човека е изнесла от Русия не по-малко от 9 милиарда рубли. За услугите си заподозрените вземали от всеки клиент по 2.5%. По този начин от 3 милиарда престъпната група "спечелвала" около 230 милиона рубли.

Цифрата е твърде приблизителна, казва следователят, крайната сума може да се окаже много по-висока.

Студентката от руския икономически университет „Плеханов“ Анастасия Циреншикова била приятелка на лидера на бандата Михаил Гом, който преди това е работил в банка АКБ "Кредит-Москва".

Освен тях в групата били 25-годишният панамец Ортис А., а също и двама бизнесмени, чиито имена следствието засега не съобщава. Според материалите по делото, престъпната група занимаваща се с незаконна банкова дейност е била създадена и ръководена от бившия банков служител Гом.

Както отбелязва Life , студентката от престижния университет Анастасия водела луксозен начин на живот, като редовно показвала на страниците на социалните мрежи символите на богатството си – почивки в скъпи курорти и луксозни автомобили.

Прозвището "Вълчицата от Уолтстрийт" Анастасия получава заради успехите си в незаконния банков биснес и любовта й към едноименния филм. По време на разпита Анастасия разказала, че всичките си умения е придобила в университета. За съдействие на разследването тя може да бъде пусната под гаранция.

Стана ясно също, че другият подсъдим по делото, Михаила Гом, е поставен под домашен арест за два месеца от Тверският съд.

Съобщава се, че към момента са задържани всички членове на престъпната група. Срещу тях е образувано наказателното дело.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни