Понеделник, 27 Март 2023

Четвъртък, 22 Декември 2016 13:32

Анита Мейзер се яви пред Темида

Наказателното дело започна тази сутрин в Окръжния съд на Варнa

52-годишната Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер, ще отговаря пред съда за смъртта на съпруга си Николай, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действия по служба, което е престъпление по член 304а от Наказателния кодекс.

Според разследването смъртта на Николай Димов е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Това е станало на 13 август. Тогава Мейзер е завързала краката, ръцете и врата му със свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам.

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали обаче венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си, направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където се провеждал експериментът.

След смъртта на Николай съпругата му предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна.

Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Самата Мейзер е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от 17 август 2016 г. и е в ареста.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни