Понеделник, 27 Март 2023

Понеделник, 16 Януари 2017 05:38

Нов скандал със злополучният учител!

Преди 20 години същият този учител танцуваше пред очите ми на кол в едно друго училище, разказва свидетел пред NBOX.BG

На пощата на NBOX.BG получихме писмо от свидетел на учителско тържество от преди 20 години, в което "Асен Потника" танцувал пред очите му на кол. След наша проверка, ние от NBOX решихме, че няма причина да не вярваме в думите на свидетелят ни, затова публикуваме перифразирания му разказ:

"Човекът беше директор в 15 СОУ "Адам Мицкевич". На годишнина на патрона на училището, отбелязана с тържество, след официалната част участвах в почерпка с колектива. Всичко това е някъде 1993-4 г., не съм сигурен, а не искам да лъжа за точната дата. Тържеството беше в бившия младежкия дом "Лилия Карастоянова", заведение с пиене, мезета, музики и танци. По едно време учителките в хор започват да скандират "Потника! Потника!"

Какво виждам?

Излиза директорът под бурни аплодисменти, застава на пилона и започва да се съблича в характерния ритъм, със заучени движения. Още малко танци около пилона и всички вече са в екстаз.

Не се съблече гол, но явно това упражнение е било правено достатъчно пъти, та да е гвоздей на всяко учителско събиране.

Новината не е кой знае каква, обаче е доказателство за ранния му ексхибиционизъм".

Това са думите на свидетеля ни, става дума именно за Асен Александров.

Нека припомним, че преди дни гола снимка на учителя Асен Александров, който освен че е ръководител на едно от най-големите училища в София, е и съветник на образователния министър Меглена Кунева, заля интернет. След появата на снимката в мрежата, Александров подаде оставка, а министерството започна проверка.

Проверка започна и прокуратурата, която се самосезира по случая. Въпросът е кой е качил снимката на страницата на училището и манипулирал ли я е преди това.

Родители, ученици и учители от 51-во пък изразиха публичната си подкрепа за директора в специална петиция. В подкрепа на Асен Александров като професионалист бяха събрани хиляди подписи от цяла България и дори от най-различни краища на света.

Редица публично известни личности застанаха зад набедения за аморално поведение директор. Дори и хора, които не го познават лично.

Финансистът Владимир Каролев пусна своя гола снимка във Facebook в подкрепа, но и като шега с директора. Според него атаката е чисто политическа, а снимката вероятно е излязла от човек, близък до Александров, но наранен от него.

От Министерството на образованието пък все още чакат писмено обяснение от директора. Той от своя страна отказа да говори с медии, но ежедневно посещава и училището, и сградата на министерството.

Във Facebook Александров благодари за подкрепата, която получава.

NBOX.BG

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни