Понеделник, 27 Март 2023

Сряда, 08 Февруари 2017 12:48

Проф. Божидар Димитров срещу скандалния Миленко Неделковски в Скопие

Директорът на НИМ ще защитава България в телевизионен научен дуел

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров ще защитава България в Скопие. На  10 или 17 март той ще гостува в студиото на скандалния журналист Миленко Неделковски, който разби паметна плоча на загинали български войници на Каймакчалан.

"Покани ме в предаване за научен диспут с двама сръбски, двама български и македонски учени. Поканих с мен да дойде акад. Георги Марков и той се съгласи", разказа за Bulgaria ON AIR проф. Димитров, който е поставил условие всичко да се случва на живо.

Опасенията му са свързани със случай отпреди 6 години, когато друг скандален македонски журналист е направил запис, който след това е манипулирал, изрязвайки някои отговори на Божидар Димитров.

Директорът на НИМ сподели, че е казал в прав текст на Миленко Неделковски, че е направил нещо много вандалско. По думите му македонският журналист е отговорил, че професорът може би е прав, но не е паднал по гръб.

Вчера американски конгресмен заяви, че Македония трябва да бъде разделена между България и Косово. По темата на шега или не проф. Димитров коментира: Не бива да бъде разделена, искаме я цялата.

Той добави, че по оценка на властите в Македония там тече опасен процес на ребългаризация на македонското население. "Искам да отида в Македония за два часа и да усиля този процес", сподели проф. Димитров.

Междувременно служебният министър на културата Рашко Младенов обявява конкурс за нов директор на НИМ. Проф. Димитров сподели, че в никакъв случай не е притенсен от това.

"Много съм възрастен и знам прекрасно - ако има политическо решение да бъда махнат, не бих могъл да спечеля и конкурс за портиер в НИМ. Но ако конкурсът е честен, аз ще го спечеля", заяви той.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни