Събота, 25 Март 2023

Неделя, 19 Февруари 2017 14:19

Лютви Местан отново на лов при осъдения за подкуп свой авер Иса Бесооглу!

Докато „електората“ гладува шефът на ДОСТ хапва, пийва и трепе животни при доказан бандит в компанията на своя светкавично забогатял зет

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново се отдаде на лов и разтуха през уикенда видя NBOX.BG. За пореден път Местан бе на гости в сараите на своя близък приятел Иса Бесооглу.

Нека припомним, че Иса Бесооглу е бизнесменът заради когото през 2012 година вицепремиерът Цветан Цветанов се скара жестоко в парламента с Местан.

Цветанов обвини тогава лидера на ДОСТ, че е оказвал натиск по дело срещу Бесооглу. Местан от своя страна пък тогава заяви от парламентарната трибуна, че приятелят му е бил незаконно подслушван, твърдение което по-късно се оказа крайно неистинно.

Заpади cкaндала в парламента бе създадена анкетна комисия, която трябваше да разнищи случая и по-специално има ли Иса Бесооглу покровители, които лобират в негова полза пред прокуратурата и съда.

Данъчни афери, подкуп, незаконна сеч на дървесина, нагласени обществени поръчки и политически протекции от високо ниво. С това хората от старазагорска област свързват името Иса Бесооглу от село Александрово. Същият е осъден за сколняване на длъжностно лице към подкуп.

43 годишният мъж живее в сарай в подножието на Средна гора, където редовно и неизменно през годините му гостува едно лице – Лютви Местан. Двамата авери обичат разкоша, хубавите коли и лова.

Говори се, че именно благодарение на лидера на ДОСТ днес Бесооглу владее дърводобива, транспорта, строителството и търговията с горива в целия регион и особено в района на Павел Баня. Именно там преди 8 години той се опита да заграби на безценица вече готова публична собственост с изградена инфраструктура, минерален извор и спортни съоражения.

Другото любопитно лице от снимката направена този петък е зетя на Местан, Гьоксел Абаджъ.

Дъщерята на лидера на ДПС Лютви Местан – Елиз, която между другото Местан не бе виждал преди 2015 година в продължение на цели 15 години, се омъжи за корабния инженер Абаджъ в комплекс „Маказа“ край Кърджали същата година. Сватба тогава бе оценена от медиите на стойност 2 милиона евро!

Комплекс „Маказа“ е собственост на тогавашния кмет на Момчилград, също близък авер на Местан. Кумове на церемонията бяха бившият депутат от ДПС и зам.-министър на транспорта по време на тройната коалиция Юджел Атилла и съпругата му Елван.

Елиз е дъщеря на Местан от първия му брак с Нурсен Атасой и живее в Одрин. Тя има и по-голям брат – Дениз Атасой, който завърши стоматология в България и живее в Пловдив. Именно Дениз през 2015 пусна в профила си във фейсбук снимки от сватбата и така „издаде“ четата. Снимки от събитието бяха публикувала и от кумата Елван Атила. От тях се виждаше, че тържествата са продължили поне три дни в различен състав и с различни ритуали. Голямата сватба се състоя на 22 август 2015 година и завърши е с фойерверки, които също бяха заснети на видео и пуснати в мрежата.

През изминалите години самият Гьоксел Абаджъ, от никому неизвестен, покрай тъстта си Местан се превърна в крупен бизнесмен и към момента минава за един от най-доверените хора на боса на ДОСТ. И двамата живеят на широко и докато електората им гладува те цинично се забавляват със своите баровски хобита.

В средата (седнал) Лютви Местан, зад него (изправен) Иса Бесооглу, от ляво до Местан (седнал) зет му Гьоксел Абаджъ. 

Иса Бесооглу престоява в ареста няколко дни по обвинението в аферата с подкупа

Сараите на Бесооглу край село Алексндрово 

Дъщерята на Лютви Местан заедно със съпруга си Гьоксел Абаджъ по време на сватбата им през 2015 година

Местан предава булката на Абаджъ

Източник: NBOX.BG

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни