Понеделник, 27 Март 2023

Вторник, 21 Февруари 2017 17:19

Дългогодишен анализатор от ЦРУ напуска заради несъгласие с Тръмп

Прайс критикува по-конкретно речта на Тръмп пред мемориалната стена в сградата на ЦРУ в деня след встъпването му в длъжност

Дългогодишен анализатор от Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ обяви, че е подал оставка миналата седмица, защото "не може да служи добросъвестно" на администрацията на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

В публикация във вестник "Вашингтон пост" вчера Едуард Прайс пише, че кампанийната реторика на Тръмп в съчетание с някои от неговите първоначални стъпки в Белия дом са довели до решението му.

Прайс критикува по-конкретно речта на Тръмп пред мемориалната стена в сградата на ЦРУ в деня след встъпването му в длъжност, в която президентът на САЩ отново изрази недоволство от медиите, които занижили броя на хората, присъствали на церемонията, на която той положи клетва.

Служителят на ЦРУ изразява неодобрение и от реорганизацията на Съвета за национална сигурност (СНС) към Белия дом, извършена от Тръмп миналия месец. Според него тя е намалила влиянието на хората от разузнаването.

Прайс е работил за ЦРУ от 2006 г. Той бе и служител на СНС от 2014 г. до идването на Тръмп в Белия дом.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни