Понеделник, 27 Март 2023

Понеделник, 27 Март 2017 10:53

Нинова: Няма да участваме в коалиция с ГЕРБ

"Поздравяваме ГЕРБ за победата. Ако бъдем поканени от тях за разговори и коалиции, няма да участваме в такава. В политиката има принципни неща, програмите са ни сериозно различни, ние сме алтернатива на ГЕРБ и искаме промяна на статуквото”, заяви Корнелия Нинова. Ако ГЕРБ не успеят да направят кабинет и ни бъде връчен мандат, ще се опитаме да направим правителство, добави тя.

"Бихме искали да поздравим победителите ГЕРБ. Благодаря на всички българи, които днес упражниха правото си на глас.  Благодаря на онези близо 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме промяната и ни подкрепиха. Промяната е процес и ние продължаваме напред заедно. За БСП днешният ден показа, че сме увеличили двойно подкрепата си спрямо 2014 г, когато имаме 505 хиляди гласа. Почти три пъти се е увеличила подкрепата за една година – преди една година, по това време, имахме 10% подкрепа, а сега - около 30%. Чакаме окончателните резултати. Потвърждава се резултатът на президента Радев на първи тур, когато се брои партийният вот. Това доказва, че сме на прав път и продължаваме да работим за промяната, която започнахме в България. Ще изпълняваме безпрекословно това, което сме обещали на хората.

С Изпълнителното бюро на БСП решихме няколко принципни неща. Отново поздравявам ГЕРБ за победата, но ако бъдем поканени от тях за разговори и за коалиция, няма да участваме в такава. В политиката има принципни неща. Ние сме заявявали в кампанията и по принцип- че програмите ни са коренно различни, че ние сме алтернатива на ГЕРБ и че искаме промяна на статуквото. Ако те не успеят да съставят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да направим правителство на България, в името на нейната стабилност и на предстоящото председателство на ЕС", заяви Корнелия Нинова.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни