Събота, 01 Април 2023

Понеделник, 22 Юни 2020 13:26

Валентин Златев след разпита: Аз коментирам ли Валери Симеонов? Въпрос на възпитание е това!

Бизнесменът Валентин Златев разкрива подробности за разпита си в спецпрокуратурата. Днес той дойде, след като бе призован от обвинението по делото станало известно като "Боклукгейт". Златев е извикан и заради връзките си с бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков и братята Пламен и Атанас Бобокови.

"Оставям прокуратурата да прецени", заяви на излизане от съдебна зала Златев. Той обаче заяви, че не е извършил нищо противозаконно. "Нямам идея защо се води разследване", отбеляза той. "Познавам и братя Бобокови, и Живков", не скри бизнесменът и заяви, че "публичното говорене в държавата е достигнало такова ниско ниво".

Валентин Златев подчерта, че няма да коментира повече по делото. Той заяви, че няма конфликт с Валери Симеонов и че са в "изключително добри отношения". "Вие чувате ли ме аз да коментирам господин Симеонов така? Въпрос на възпитание", вметна той.

Запитан дали "раздробяването на складовете" нарушава интереса на бизнеса, той отговори, че след като законодателят е приел това, те нямат друг вариант.

Бизнесменът заяви, че "ЛУКойл" е спазвал всички закони през годините - не само в България, но и в Европа и "най-проверяваната компания" ще продължи с тази практика. "Аз не съм извършил нищо незаконно, за да бъда привлечен под отговорност, така че в тази посока нямам никакви съмнения", заяви Златев и отказа да коментира категорично други въпроси.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни