Събота, 28 Януари 2023

Вторник, 08 Септември 2020 16:52

Валентин Златев вече не е част от „Лукойл България“

Към момента няма информация дали той сам е решил да се оттегли, или е отстранен

 

Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“, съобщи bTV. Новината потвърдиха и от пресцентъра на дружеството. От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“, показва и справка в Търговския регистър.

От информацията на bTV става ясно, че от пресцентъра на „Лукойл-България“ са съобщили за медията, че Златев вече не е излязъл от компанията. На този етап Валентин Златев не отговаря на телефонните обаждания и няма информация дали той сам е решил да се оттегли, или е отстранен.

Припомняме, че на 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в „Лукойл България“. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев и я заема до днес.

През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Тогава той не уточни на какви въпроси е отговарял и по кое дело. Същият месец с писмо до медиите той отхвърли твърденията, че е чат от „олигархията на прехода“, както, че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

„С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа Златев тогава.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни