Неделя, 14 Август 2022

Четвъртък, 17 Септември 2020 13:05

ПП АБВ иска оставката на Марешки, правителството на Борисов и на главния прокурор

Румен Петков: Правителството гарантира възможността имуществото на правителствена болница да бъде разграбено

 

Искаме оставката на г-н Марешки, искаме оставката на кабинета „Борисов“ 3 и на главния прокурор Иван Гешев. Това каза председателят на АБВ- Младежи в София Петър Бозов по време на пресконференция, предаде Агенция „Фокус“.

„Съвсем скоро нашумя осъдителната присъда на г-н Марешки, по която желаем да вземем отношение. Той самият е обвинен за рекет и така нареченото изнудване. Това е изключително тежко престъпление. Това е тежко престъпление от общ характер. Самата осъдителна присъда не е влязла в сила. Докато това се случи, има време. Той все още е народен представител и единствено от него зависи дали да продължи да бъде народен представител, дали ще поеме моралната отговорност, или ще продължи да шикалкави. Ние от АБВ искаме оставката му, като категорично се обявяваме за нея“, коментира Бозов.

"Смятаме, че народен представител, който ясно излиза и заявява пред българските граждани и заявява, че не си върши работата и не чете законите, които подписва , е достатъчно основание да не бъде народен представител. Такива хора, които не работят, нямат място в Народното събрание“, каза още Бозов.

Той обърна внимание, че процедурата срещу Марешки се точи дълго време. Бозов прогнозира, че заради този дълъг период от време и европейската конвенция по правата на човека, българският съд е длъжен да постанови по-ниско наказание или ако не го направи, Марешки ще може да си търси правата за бавното правосъдие. „Затова твърдим, че искаме спешната оставка на главния прокурор, на правителството на Борисов 3 и спешна и незабавна съдебна реформа“, заяви още Бозов.

Случаят с болница „Лозенец“ е скандален

Правителството гарантира възможността имуществото на правителствена болница да бъде разграбена, заяви лидерът на ПП АБВ Румен Петков, като определи случаят като скандален.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

 „Министерският съвет прие решение за обявяване на имота на болница „Лозенец“ от публична държавна собственост за имот – частна държавна собственост и преобразуване на болницата в еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала. Това се случи края на миналата година. Най-грозното в случая е, че със същото решение, всъщност се създаде възможността болниците да могат да разпродават активи за покриване на дългове“, каза още Петков.

Той запозна медиите с резултатите от решението особено в преобразуването на собствеността от публично държавна в частно държавна.

"Предполагам вашата уважавана аудитория знае, че болница „Лозенец“ беше в прерогативите на НСО. Първата стъпка НСО беше извадена и изхвърлена от болницата и там беше настанена охранителната фирма на властта. Ако грешка, съм готов да се извиня и да се коригирам. По този начин правителството се отплаща на тези, които участваха активно и много грубо в протеста и плашат и мачкат хората“, каза още Румен Петков.

Лидерът на АБВ обърна внимание, че второто нещо е свързано с това, че болница „Лозенец“ има 168 дка земя. „Огромната част от тях са в парка. С решението да могат да се продават активи за покриване на дългове, правителството създава предпоставки и задължава ръководството на болницата да удовлетвори частни интереси за заграбване на тези превъзходни имоти в Южния парк“, каза Петков.

Според него това е възможност за един грабеж. „По предварителни анализи в края на 2019 г. дълговете на правителствена болница надхвърлят 100 млн. лв. Това е възможността тези, на които болницата дължи, да предевят искове и да разграбят 100 от тези 168 дка. На това престъпление трябва да се сложи край. Ние от АБВ още февруари, март настояхме, да се спрат концесии, продажби, приватизационни сделки, които засягат значими за страната проекти. В резултат на това правителството набързо концесионира летище „София“ и се опитва да направи необратими приватизацията на 5 пристанища в България“, каза още Румен Петков.

 „Надяваме се на парламентарно настояваме, ще предоставим нашия анализ на парламентарно представените сили, но много се надяваме и на друга институционална намеса“, каза още Румен Петков, цитиран от "Фокус".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни