Понеделник, 29 Май 2023

Четвъртък, 24 Септември 2020 14:21

Борисов за изгонените дипломати: Преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България такива неща не допускам

Премиерът обвини близкото обкръжение на президента за "ченгеджийска операция" за уронване на престижа му

 

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на автомагистрала "Хемус" край Търговище, откъдето коментира и актуалната политическа обстановка.

При инспекцията на строителството на АМ "Хемус" министър-председателят коментира шпионския скандал, който възникна преди няколко дни.

"Аз още преди няколко години предупредих президента Путин, тогава премиерът Медведев беше в България, че на територията на България такива неща не допускам. Нашите служби са добри, прокуратурата е много стриктна в това отношение и всеки, който се опитва да шпионства, съответно по надлежния ред, който е много добре описан в международните отношения и външно министерство затова влезе в ролята си, го правим. За да действа така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно информация".

Бойко Борисов коментира и актуалната политическа ситуация за взаимоотношенията с президента: "Той също вече е политически играч. Той не е равно отдалечен, той не е безпристрастен, той е много силно политически украсен - към коя политическа партия, дали ще е нова, дали към БСП, дали към  ДПС, които го избраха. Със сигурност не е към ГЕРБ. Това го прави субект".

"Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии не можаха да влязат в парламента. Няколко нови политически проекта се оформиха и се заявиха, те също не са в парламента и сега за няколко месеца са длъжни да загряват около пистата, за да може да си подберат повече избиратели. Няма да спрат, разбирам ги, но не значи, че на всеки, който му се приискат избори или е загубил, или не е влязъл, след 20 дни или след един месец трябва да провеждаме избори. Кое налага това бързане?", каза още Борисов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Всичко може да се направи в името на България, когато има диалог, нормално мислещи политици, взимащи предвид мнението и на другите. Идва тежко време, кризата ще продължи дълго. Много е трудно, и за който обича държавата и народа, трябва пълна мобилизация, нищо лично няма", коментира премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Премиерът акцентира върху социално-икономическите мерки на правителството, благодарение на които в условията на пандемията от COVID-19 са запазени стотици хиляди работни места. "Затова и безработицата у нас е близо 7 процента, а в други държави минава 25-30 процента", отбеляза той.

Борисов каза още, че образованието е сред приоритетите на кабинета. Министър-председателят коментира, че допълнителни близо 60 млн. лева ще бъдат отпуснати за висшите учебни заведения догодина, като същевременно продължава политиката на кабинета за повишаване на възнагражденията и в средното образование.

Премиерът Борисов обвини близкото обкръжение на президента за "ченгеджийска операция" за уронване на престижа му. Така Борисов определи предполагаемите снимки от спалнята му в резиденция "Бояна", на които е видимо чекмедже, пълно с пари и злато, предава БНР.

снимка: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни