Сряда, 31 Май 2023

Петък, 25 Септември 2020 12:13

ДПС: До два месеца ще има избори

След здравната и икономическата криза в резултат на Covid-19 сега настъпи политическа криза, която се характеризира с война между институциите в държавата. Това заяви днес депутатът от ДПС Халил Летифов. Според него и според партията, която представлява, във връзка с протестите и събуденото гражданското общество до 2 месеца най-вероятно ще има избори. 

Изходът от кризата може да бъде намерен чрез предлаганите от ДПС стъпки, посочи Летифов пред БНТ. Той очерта и основните характеристики на експертния кабинет, предлаган от движението:

"Този експертен кабинет да бъде антикризисен. Този кабинет да осигури няколко неща в краткосрочен план. За да бъде той експертен, да бъдат привлечени съответните експерти в съответните области и в съвсем кратки срокове, до конструирането на следващото Народно събрание те да могат да очертаят рамките и да свършат достатъчно работа, така че първо да договорят условията за ефективно усвояване на средствата, свързани с COVID 19 от една стана и другата - във връзка с плановете за усвояването на средствата по следващия програмен период, които са обвързани със зелената сделка."

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 25 Септември 2020 12:13
  Балтов поиска приемането на закон за носене на маски!

  Проф. Балтов заяви, че иска задължително носене на маски на всички закрити места

 • Петък, 25 Септември 2020 12:13
  83 нови случая на коронавирус у нас

  83 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 1 191 PCR-теста, което е близо 7% позитивни тестове за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

 • Петък, 25 Септември 2020 12:13
  Тестват ефективността на БЦЖ ваксината срещу COVID-19

  Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху служители на първа линия във Великобритания като част от глобален процес за установяване на ефикасността й срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни