Неделя, 05 Февруари 2023

Петък, 02 Октомври 2020 10:14

Десислава Атанасова оглави комисията по проекта за нова конституция

Десислава Атанасова от ГЕРБ оглави комисията по проекта за нова конституция. Това стана с гласовете на 113 народни представители.

Нейни заместници са Тома Биков и Красимир Ципов от ГЕРБ, Искрен Веселинов от ОП.

ГЕРБ предложи от тяхно име в комисията да влезе напусналият преди време ПГ на БСП Спас Панчев.

От квотата на патриотите влизат още Християн Митев и Борис Янчев.

От "ВОЛЯ" предложиха за членове Пламен Христов, Елена Пешева и Симеон Иванов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

БСП гласуваха против създаването на такава комисия, а ДПС напуснаха демонстративно залата. И двете партии са против проекта за конституцията, свикването на Велико Народно събрание и създаването на комисията и заради това отказаха да участват в нея.

Филип Попов от БСП предупреди мнозинството, че тръгват към пълен цирк по отношение на такъв важен въпрос. "Не очакваме оценка от вас," отвърна му председателят на парламента Цвета Караянчева.

Комисията е опит за печелене на време ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" да изкарат докрай управленския мандат.

Два месеца тя ще обсъжда и анализира проекта на управляващите за нова конституция, който беше отречен от цялата научна общност.

Учудващо е  управляващите да се спрат на Десислава Атанасова за нейн председсател, която бе здравен министър за кратко време в първия мандат на Борисов. Тогава той я определи като "тежката артилерия на партията".

Според опозицията целта на комисията е тупане на топката, за да остане Борисов на власт. Заявката на премиера бе решението за свикване на Велико народно събрание да бъде взето два месеца след внасянето на проекта за конституцията, т.е. в началото на ноември. Комисията обаче ще работи поне до началото на декември.

Дебатите по проекта за създаване на комисия бяха в четвъртък, а Крум Зарков БСП обяви, че това е абсурден, вреден и опасен ход.

източник: Епицентър

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни