Вторник, 05 Юли 2022

Сряда, 15 Юли 2020 17:42

Той – екстрасенс или подбудител!?

Но защо Той предвеща насилие и палеж на Партийния дом? Откъде знаеше, че това ще се случи!? От свръхестествена интуиция, от информация на спецслужбите или всъщност посочи „мишената” на вандалите!? И защо властта не реагира превантивно, не спря мутренската провокация?

 

Проф. Светлана Шаренкова: Тест за суверенност! - Big5.bg

Проф. Светлана Шаренкова

 

Той не обича протестите! Не ги обича особено когато са под неговите прозорци. Те го дразнят. Защото е убеден, че дава всичко от себе си - за народа и за държавата! Той управлява строго, но справедливо! Строи магистрали, пречиствателни станции, стадиони, детски градини и училища, усвоява еврофондове.

Затова през последните 10 години, докато Той управлява държавата, протестите, които имат конкретни искания, рядко се задържат повече от ден-два, максимум седмица. Протестите спихват от само себе си. Той приема протестиращите и като Бащица им отпуска по някой друг милион. Преди месец дори си позволи да наруши данъчната „омерта” и намали ДДС за кръчмите и ресторантите. И така през годините Той „даваше” на превозвачи, на строители, на едри фермери и арендатори. В последните дни беше „ларш” и за чалгаджиите. В петък, заради COVID-19 затвори дискотеките, а в неделя ги отвори! И правилно – така се управлява държава – хората искат, а Той дава – справедливо и от сърце!? Няма значение, че в Република България има Парламент, Закон за бюджета, ресорни министерства, браншови организации – това са подробности от пейзажа...

Но на 9 юли се случи нещо необичайно, което Той не разбра, и с което явно не можа да се справи! В центъра на София, в областните градове и дори в центъра на Лондон излязоха на Протест млади и образовани хора. По улиците всяка вечер излизат аполитични, леви, десни, националисти, еколози, програмисти и просто Граждани, които искат само едно - Неговата Оставка! Защото другото, което те желаят - нормална и европейска България, в която да живеят, да работят и да отгледат децата си – Той не може да им даде.

А Те искат демократична, правова и социална България – такава каквато следва да е по Конституция. Нима толкова са неосъществими мечтите на нашите деца? Държава с реално върховенство на закона, без задкулисие, със справедливо и некорумпирано управление, с чиста природа и зелена икономика... Та нима България не е най-прекрасното място на света!? ”Земя като една човешка длан... Но по-голяма ти не си ми нужна”, нали така казал Поетът...

И Той се стъписа, защото тези млади хора няма да се заблудят от гръмките Му обещания и самохвалство, няма да може да ги подкупи с държавни пари и помощи. Да повторим - Те от Него искат само едно – Оставка!

В тази непривична ситуация Той изглеждаше смутен и дори изплашен. Десетки хора протестират по площадите, а не ги спря нито контрамитингът „За” правителството, нито „Епохалното” влизане на България в чакалнята на еврозоната, нито опитите за сатанизиране на президента Радев и дискредитиране на Протеста като „платен от олигарси”...

През десетте години на върха в държавата Той разчиташе само на своята харизма и тарикатлък и чрез „Севда ТВ” говореше пряко с народа с опорките: „Вие сте прости и аз съм прост” и „Комунистите са виновни за всичко”.

Сигурно затова на третия ден от Протеста, в съботната вечер, Той се включи през всички телевизионни екрани, на фона на иконата на св. Богородица с младенеца, облечен в бяла риза и вратовръзка, запретнал ръкави и както винаги загрижен за държавата и народа! В словесния поток на това импровизирано обръщение към народа от устата Му се изплъзна една реплика: „Готви се погром и палеж на Партийния дом”.

И, о чудо! Във вторник вечерта сградата на Партийния дом наистина бе нападната от ултраси и мутри в опит да бъде окървавен мирният Протест! В същия ден прокуратурата се опита да внуши, че Протестът е платен и се готвят провокации!?

Но защо Той предвеща насилие и палеж на Партийния дом? Откъде знаеше, че това ще се случи!? От свръхестествена интуиция, от информация на спецслужбите или всъщност посочи „мишената” на вандалите!? И защо властта не реагира превантивно, не спря мутренската провокация?

Колко удобно би било Протестът за справедливост да бъде окървавен и компрометиран, младите хора да се отвратят и да има повод за масово полицейско насилие...

Е, слава Богу - не се получи! Браво на организаторите, на обикновените български граждани и полицаи.

Мирният Протест срещу мафията и мутризацията ще продължи!

Рано или късно паралелната и превзета държава ще бъде изобличена и преборена. Промяната ще дойде и гражданската енергия ще доведе до нов и по-справедлив модел на управление на България!

Въпросът е къде тогава ще бъде Той...

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни