Петък, 01 Юли 2022

Четвъртък, 17 Септември 2020 10:30

Борисов играе с Цветанов, Радев залита надясно, партията на Слави е виртуална, а патриотите са под въпрос

Анализ на „Афера“ очертава задкулисните врътки за преразпределение на политическото пространство сред отново същите „артисти“

 

Цветан Цветанов, който радва сеирджиите с мрачни прогнози за ГЕРБ, реално оказва съпорт на Бойко Борисов. „Който продължава да живее с илюзии, че Борисов и Цветанов са разделени или са „врагове“, има много поздрави от „Афера“. Запомнете от нас – там „разделението“ е пунта мара. Цветанов обира недоволните от ГЕРБ, за да ги притури после пак там, където трябва“, пише Веселина Томова в "Афера" и предупреждава, че Борисов „ще хвърли кърпата“, тъй като вече е провел задкулисните си срещи и е готов да напусне поста.

Според Веселина Томова, това обаче няма да е заради протестите. Да не забравяме, че устата журналистка рядко бърка в прогнозите си.

„За онези, които имат очи да видят, римейкът на Схемата „умни и красиви“ срещу Орешарски, се повтаря със завидна сила. И тогава не те свалиха Орешарски, но пък години наред пищяха, че точно пърфомансите им го бутнали. Друг определяше свалянето от власт. За жалост, и сега е същото“, пише Томова.

В анализа си тя предвижда влизане след оставката на Борисов „спирала на мръсна вода“, дълги парламентарни процедури и слабо служебно правителство, за което отсега се спрягал като служебен Георги Спартански.

Общо взето – предстои тотално прецакване. За пореден път, предупреждава „Афера“, като уточнява, че обкръжението на президента Радев няма потенциала да отговори на очакванията на хората.

Не бива да имаме заблуди по отношение на слизането на ГЕРБ от политическата сцена, тъй като почти всички общински кметове и шефове на ОД на МВР, респективно общинска и държавна администрация, са напълно подвластни на управлението на Борисов и твърдо гарантират 800 000 гласа на предстоящи избори, въпреки приказките на Цветанов за свиване до 500 000.

И тук стигаме до съпорта на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов и на бившия правосъден министър в ГЕРБ – Христо Иванов, който играе в момента ролята на водач на антиправителствения протест.

„Цветанов обира недоволните от ГЕРБ, за да ги притури после пак там, където трябва“, предупреждава Томова. Според нея Христо Иванов отклонява вниманието от Борисов, разигравайки сцени на Росенец и трупайки активи за влизане в бъдещия парламент. Всъщност, Христо Иванов е пратен именно от Борисов пред Сараите, пише „Афера“.

За ДПС нищо не се променя – те винаги си взимат традиционното. При БСП, обаче, Веселина Томова предвижда продължаващи проблеми с вътрешната опозиция на Корнелия Нинова. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„БСП е разцепена отвътре и онези, които загубиха от Корнелия Нинова, ще работят против нея, за да я потопят на следващия конгрес. По традиция. Което означава, че няма да вземат онова, което практически иначе могат“, пише Томова.

Според нея патриотите са на ръба и влизането им в бъдещ парламент е под въпрос. Партията на Слави Трифонов, която се изкачва с социологическите проучвания, Томова определя като виртуална, тъй като шоуменът не присъства физически никъде, а структурите му се ръководят от бивши седесари с нереализирани амбиции.

Към очертана схема на картата остават около милион и половина – два люде, които не припознават никого и не желаят стари изтъркани лица.

Голяма част от тях продължават да чакат президента Румен Радев да направи нов проект. Радев си гони целта – втори мандат и технологично изтърва окончателно влака за нова партия, освен ако не се закачи за създадена досега такава.  ДПС му вдигнаха толкова високо топката с призива в прав текст „излез, поведи народа и направи партия“, че повече няма накъде. И нищо не му пречеше досега да го направи – Илияна Йотова е политик, може спокойно да остане да води президентството. Това не се случва поради липса на политическа смелост и адекватни хора в екипа му.

Протестите, в лицето на Отровното трио, предстои да обявят създаването на партия, предвижда Томова, като прибавя и Мая Манолова към тях.

Така една огромна част от избирателите пак ще се чуди на кой /куц/ кон да заложи. И пак ще се стигне до патовата ситуация да влезем в спирала от избори, защото при такава конфигурация трудно ще бъде съставено правителство, а  и да се създаде, няма да издържи дълго.

Защо не се случва Нов проект, или в прав текст Нова партия, така лелеяна от повечето българи?

Защото избори се правят с пари! А парите са съсредоточени у нас единствено в определени кръгове.

И жестоката истина е, че каквото и да ви говорят, каквото и да ви рецитират, каквито и революционни роли да играят, парите идват от едни и същи места. По традиция. Така че се пригответе. Влизаме в спирала от мръсна вода, предупреждава „Афера“, обобщавайки, че всички на политическата сцена са артисти, които отново заблуждават народа. Макар и Борисов да е готов да напусне властта, това, което предстои, няма да е по-различно.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни