Неделя, 03 Юли 2022

Вторник, 18 Август 2020 14:58

Волгин: Евентуално премиерстване на Николай Младенов би било катастрофа, той е човек на Сорос

Журналистът коментира появилата се информация, че бившият външен министър може да смени Борисов и ГЕРБ да довърши мандата си с него

 

Не ми се вярва някой сериозно да мисли, че Николай Младенов, бившият външен министър на Бойко Борисов, би могъл да бъде добър премиер. Струва си да припомним два момента от неговата професионална биография.

Първо, като външен министър организира среща на "умерената сирийска опозиция" в Правец. Това беше чутовна глупост. Няма такова нещо като "умерена сирийска опозиция". Има едни брадати джихадисти, които разиграват театър, правейки се на "умерени".

И, второ, не съм забелязал Николай Младенов да е постигнал какъвто и да било успех на поста, който от доста време заема, а именно координатор на Близкоизточния мирен процес.

Този господин дължи кариерата си, вътрешно политически и международна, на един единствено нещо - добре се придвижва с соросовите мрежи. Беше и шеф на "Отворено общество", което му отваря доста врати.

Не е правилно да се говори за него като за "човек на американците". Това просто е човек на Сорос. А негово евентуално премиерстване би било катастрофа.

Петър Волгин, фейсбук

Бел.ред.: Вчера „Отровното трио“ съобщиха за появила се информация, че се очаква смяна на премиера с негово съгласие – „с човек, който изглежда относително културен, наскоро появил се в София от дълго пътуване“. Тази сутрин в ефира на БНР Арман Бабикян определи предположението за Николай Младенов като „интересно и възможно“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни