Събота, 03 Декември 2022

Петък, 09 Октомври 2020 15:11

Тома Биков: България не е по-зле от Северна Корея

Резолюцията срещу корупцията в България, която Европейският парламент гласува в четвъртък, предизвика гнева на ГЕРБ и изкара Тома Биков на амбразурата

 

“Това, което се случи в ЕП, беше политическо противопоставяне между социалисти и десница. Това не е мнението на Европа. Това е мнението на европейските социалисти, на зелените, на либералите.

Ние няма да приемем България да бъде черната овца на Европа, защото тя не е такава. Няма да допуснем в Европа да функционира двоен стандарт, защото подобна резолюция не е била приемана дори за Северна Корея, както каза един от нашите евродепутати. Ние не сме по-зле от Северна Корея, нито от други европейски държави, които през последните години фалираха.

Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате социалистическите и либералните, и зелените депутати в ЕП, които никога последните години не са печелили избори никъде, да се организират и да хвърлят върху петно върху България благодарение на български евродепутати. Докато има социалисти и либерали в България, на нас не ни трябват пазачи около казана в ада. Вие показахте, че вашата идеологическа идентичност е много по-силна от националната ви идентичност. Вие сте много повече социалисти, отколкото българи, защото няма истински българин, който да изпитва подобно удоволствие от такъв тип действия на своето представителство.

Достойните политици обичат държавата и народа си, а не обвиняват народа, че живее в най-корумпираната държава. Щом има протести, това доказва, че страната ни е демократична.

(депутатът от ГЕРБ Тома Биков от парламентарната трибуна)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни